AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ramazanoğlu, "Demokratikleşme paketindeki seçimle ilgili seçenekler çok cesur siyasi çıkışlardır" dedi.

Ramazanoğlu, partisinin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, mevcut durumda seçimlerin yüzde 10 barajla yönetilen bir parlementer sistem içinde yapıldığını söyledi.

Demokratikleşme paketini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sistemine ilişkin sunduğu seçenekleri aktaran Ramazanoğlu, şunları kaydetti: "Bunlardan birtanesi dar bölge, birtanesi de daraltılmış bölge. Dar bölgenin anlamı nedir? Türkiye milletvekili sayısınca seçim bölgesine bölünecek, yani 550 milletvekilimiz olduğuna göre, 550 seçim bölgesi tanımlanacak. Her bir seçim bölgesinden sadece bir milletvekili seçilecek. Bu süretle matematiksel olarak baraj diye bir şey kalmayacak. Tamamen sıfır baraj, 550 milletvekiline ait bir bölge. Yerine göre bir mahalle bölge olacak."

İkinci seçenek ise daraltılmış seçim bölgesi sisteminin olduğunu ifade eden Ramazanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunda da 550 seçim bölgesi beşe bölünmek süreçiyle toplam 110 seçim bölgesine bölünecek. Her bir seçim bölgesinden 5 tane milletvekili seçilecek, bunda da baraj yüzde 10'dan yüzde 5'e düşecek. Üçüncü seçenek ise mevcut durumun devam etmesidir. Demokratikleşme paketindeki seçimle ilgili seçenekler çok cesur siyasi çıkışlardır." 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ise yerel seçim sürecinin hızla girildiğini ve paritililer arasında kıskançlıklar olmaması gerektiğini söyledi.

2014'te yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Erkoç, "Yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanılığı seçimi var. Daha sonrada genel seçimler var. 10 yılda Türkiyemiz çok büyük kazanımlar elde etti. Bir çok yatırım yapıldı, hastaneler, yollar gibi bir çok yatırım yapıldı. Bunların dışında Türkiye demokratik alanda çok büyük atılımlar yaptı. Böyle bir partide görev almak çok büyük bir şereftir. Yerel seçimlerde partili arkadaşlarımız her göreve talip olabilirler. Kıskanç olmamalıyız ve aramızda ayrılık gayrılık olmamalıdır."

Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve ilçe ve belde belediye başkanlarıyla partililer katıldı.