Kamalak, partisinin Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahramanmaraş 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için Kahramanmaraşlılardan destek istedi.
Türkiye'de 101 parti olduğunu fakat bunlardan 31'inin seçime gireceğini anımsatan Kamalak, seçim çalışmaları sırasında karşılaşılacak insanların, diğer 30 partiden ne farkları olduğu ve neden Saadet Partisi'ne oy verecekleri konusunda sorular yöneltebileceğini belirterek, "Diğer 30 partiden bizim yönümüz farklıdır. Onların tamamı batıya yönelmiş durumda. Bizim yönümüz doğu olmalıdır, kardeşlerimizin yanı olmalıdır" ifadesini kullandı.

- Alman Patriot Birliği eleştirisi

Batının kokuşmuş kirli öğütleri ve ilkelerinin Türkiye için bir ölçü olamayacağını dile getiren Kamalak, şunları kaydetti:

"Bizim öğütlerimiz Sütçü İmamların, Rıdvan Hocaların inancına dayalı olarak belirlemiş olduğu öğütlerdir. Batının kriterleri ölçü olamaz. Bizim dışımızdaki bütün partiler 'Batı birliği' diyor, Haçlı birliğine girmek için mücadele ediyor. Ama biz 'hayır' diyoruz. Bakın Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda, Fransız askerleri Ahır Dağı'nı tutmuş olan melekleri görüyordu. Şimdi Ahır Dağı'ndaki yeşil sarıklı askerlerini yerini batının askerleri almış durumda. Niçin? Maraş'ı korumak için mi? İsrail'i korumak için."

Partilerinin güçlü bir şekilde ayakta durduğunu ifade eden Kamalak, "Bir zamanlar Adalet Partisi vardı nerede şimdi? Bir zamanlar Özal fırtınası vardı ANAP vardı nerede şimdi? Ama Milli Görüş sarsılmaz biçimde azimli bir şekilde hedefine yürüyor. Belki kıyamete kadar da devam edecektir" diye konuştu.

- Merkez Bankası tartışması

Merkez Bankası üzerinden yapılan tartışmalardan duyduğu rahatsızlığa dikkat çeken Kamalak, bunların ülkeye zarar verdiğini belirtti.

Kamalak, şöyle konuştu:

"15 gün içerisinde Merkez Bankası üzerinde faiz indirilsin mi indirilmesin mi tartışması var ya bunun vatandaşa maliyeti tam 80 milyar liradır. Türkiye'nin dolar cinsi borcu 400 milyar dolar. Şu 15-20 gün içerisinde dolar bu tartışmalar münasebetiyle 20 kuruş arttı. 80 milyarlık bu artış siz ödeyeceksiniz. Kime? Para babalarına. Para babalarına ödenecek. 'Biz IMF'ye 23 milyar doları ödedik' diyorlar, elinize sağlık. Aziz milletimiz zannediyor ki Türkiye'nin artık borcu kalmadı. Bütçeye bakın Allah aşkına, gelin. Mevcut iktidarın çıkarmış olduğu Türkiye'nin 2015 bütçesine bakın.  Faiz ödemek için tam 54 milyar lira ayrılmış durumda. Soruyoruz. Eğer IMF'ye o borcu ödediyseniz, bu parayı kime ödeyeceksiniz? Borç yoksa faiz olur mu?"

Kamalak, iktidarları döneminde işçiye ve memura bir maaş ikramiye vereceklerini, aktaracakları ikramiye tutarının ise faize ayrılan 54 milyar liranın ​5'te birine bile erişemediğini kaydetti.