Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, "Bizim gündemimizde herhangi bir parti veya yapı ile ittifak yok. Ayrıca seçimlerin vaktinde olacağını düşünecek olursak, özellikle iktidar partisi ve Sayın Cumhurbaşkanı buna sürekli vurgu yapıyor, ittifak meselesinin bu kadar erken konuşulmasını çok da doğru bulmuyoruz." dedi.

Ağdağ, partisinin Kahramanmaraş il başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, Saadet Partisi'nin herhangi bir parti veya yapıyla ittifak yapmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun "İttifakın bir kutuplaşmayı çağrıştırdığını ve ülke içerisinde kutuplaşmaya sebebiyet vereceğini" söylediğini hatırlatan Ağdağ, kutuplaşmaya mahal vermemek için partiler arası münasebetin, bir platform ekseninde götürülmesi gerektiğini vurguladı.

"Bizim ne AK Parti, ne de harici diğer partilerle bir ittifak görüşmemiz bugüne kadar olmuş değildir." diyen Ağdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Görüşmelerimiz olmuştur, bunların her birisini basın önünde ve açık bir şekilde yapmışızdır. Malum şu an Meclis'e gelen uyum yasaları var. Uyum yasaları konusunda partimizin kanaatlerini bir rapor haline getirip kitaplaştırdık. Öncelikle Meclis'teki partiler olmak üzere, diğer bütün siyasi partileri ziyaret ederek, 'bizim uyum yasalarıyla konusundaki teklifimiz budur' dedik. Bizim gündemimizde herhangi bir parti veya yapı ile ittifak yok. Ayrıca seçimlerin vaktinde olacağını düşünecek olursak, özellikle iktidar partisi ve Sayın Cumhurbaşkanı buna sürekli vurgu yapıyor, ittifak meselesinin bu kadar erken konuşulmasını çok da doğru bulmuyoruz."  

Konuşmaların ardından Ağdağ, partililerin taleplerini dinledi.