Tongüç, partisinin il binasında düzenlenen İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, çevrede cereyan eden bütün olayların merkezinde Türkiye'nin olduğunu söyledi.

Demokrasiyi ABD ve batının bir helvadan put gibi kullandığını, istediği zaman yediği şey haline getirdiğini belirten Tongüç, Mısır'da yaşanan olaylardan örnekler vererek, "Mısır'da seçilerek iş başına gelmiş olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, maalesef demokrasi dışı yöntemlerle iktidardan uzaklaştırılarak, idam cezalarıyla en az 5 bin gencecik yiğit insanları bir vesileyle darbe ortamında ortadan kaldırılması sağlanmıştır. Mısır'ın en az 20 yılını yönetecek o insanlar acımasızca heba edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Orta Doğu'daki ateş topunun Suriye vesilesiyle Türkiye sınırına kadar geldiğini belirten Tongüç, bütün kavganın Türkiye'nin parçalanmasına dönük olarak hazırlandığını söyledi.

Tongüç, batının Türkiye'de milletin evlatlarının borçlanması, borca esir edilmesi, fakir bırakılması, işsiz bırakılması ve özellikle gençlerinin kalbindeki imanın söküp atılmasını, daha sonra da bir ortam hazırlanarak kardeş kavgasının çıkartılması ve en sonunda İsrail'e vilayet yapılması üzerine bir siyonist planın yürümekte olduğunu öne sürerek, "Demokrasiyi istediği zaman helvadan put yapıp yiyen batı Orta Doğu'da demokrasi falan istememektedir. Orta Doğu'da her petrol kuyusunun başına bir devletçik kurarak bölgenin istikrarsızlaştırılması ve İsrail'in etrafının boşaltılarak kafasını yastığa sağlıklı bir şekilde koyabilmesi için kendini feda etmektedirler" şeklinde konuştu.

- "Kobani'de fitne ateşi"

Kobani olaylarının maksatlı çıkarıldığını savunan Tongüç, şunları kaydetti:

"Kobani ne olduğu nerede olduğu bölgedeki insanlar tarafından dahi bilinmezken birden Türkiye'nin gündemine getirilerek içi boş bir şey üzerinden bir kahramanlık destanı sözüm ona yazmaya çalışıldı. Bununla da Türkiye'nin içerisine dönük olarak 6-7 Ekim olaylarında 50'ye yakın vatandaşını kaybetti. Maalesef stratejik ortağımızın bir hediyesi olarak Türkiye büyük bir kaosu maalesef bayramdan sonra çok ağır bir şekilde bedel ödeyerek ödemiştir. Gezi olayları ile başlayan süreç bitmemiştir. Batı illerinde Gezi süreciyle başlatılmaya çalışılan fitne ateşi doğu illerinde Kobani merkezli olarak bir seans bütünlüğü içerisinde deneme yapılmıştır. En sonunda da bütünü ayağa kaldıracak bir projenin ilk adımları böylece atılmıştır. Yani tehlike geçmiş değildir."

Batının Türkiye'yi paramparça etmeden, milleti bir birine düşürmeden rahat edemeyeceğini iddia eden Tongüç, "Osmanlı mirasını ayakta tutan Türkiye, maneviyatıyla da güçlü olduğu müddetçe İsrail'in orada rahat hareket etmesi, Filistinli Müslümanları dünyanın gözü önünde ezmesi mümkün olmayacaktır" dedi.