Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanlığı'nda adaylık başvuruları sona erdi. Aday adaylarının ‘Temayül Yoklaması Toplantısı'nda kamuoyuna tanıtım toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan da katıldı. Doğan, bütün il ve ilçe kongrelerini yaptıklarını ve teşkilat kadrolarını eğittiklerini belirterek, seçimlerde en iyi neticeyi alacak milletvekili adaylarını tespit etmek için toplandıklarını söyledi.

Mesut Doğan, yaptığı konuşmada, Meclis'teki partilerin yaşlandığını, yorulduğunu ve dinamizmlerini kaybettiğini ifade etti. Son yıllarda hunharca işlenen akıl almaz korkunç cinayetlerin sayısının gittikçe arttığına dikkat çeken Mesut Doğan, "Özgecan kızımızın vahşice katledilmesi, milletçe hepimizi çok üzdü. Cinayetlerin yanı sıra cinsel suçlar, tecavüzler, hırsızlık, gasp, adam kaçırma, uyuşturucu bağımlılığı gibi suçlarda gösterge rakamları korkunç boyutlara doğru gidiyor. Bugünkü manzara manevi değerleri yok sayan materyalist eğitimin doğal sonucudur. Çünkü Batı'dan alınan eğitim muhtevası ve kültürü sekülerdir, maddecidir, manevi değerleri kabul etmez. Saadet iktidarında Batıcı, materyalist, taklitçi eğitim anlayışından vazgeçilerek maneviyatçı, kendi değerlerimize, kendi ruhumuza uygun eğitim anlayışına geçilecektir. Okullar terbiye mekânları haline getirilecektir. Okul öğrencilere adaleti, merhameti ve sorun çözmeyi öğretecektir." şeklinde konuştu.

İç güvenlik paketi tartışmalarına da değinen Doğan, "Molotof saldırı aracıdır, yüzünü kapatarak gösteri yapılması suçtur, cezaları artırılmalıdır. Ancak valilere olağanüstü yetkiler vererek, yargı yetkisi vermek, polise gözaltı yetkisi vermek, yargıyı işin dışında bırakmak kabul edilemez, bunun gerekçesi yoktur, bu, hukuku çiğnemektir. Jandarma'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden alınarak İçişleri'ne bağlanması ordunun gücünü azaltacağı için doğru değildir. Polis kolejlerinin ve polis akademisinin kapatılması yanlıştır. Eğer bu eğitim kurumları bozulmuşsa ıslah edilmelidir." ifadelerini kullandı.

SP Kayseri İl Başkanlığı’na milletvekili aday adaylığı için 23 kişi başvurdu. Temayül yoklamasına göre sıraya giren milletvekili aday adaylarıyla mülakat yapılacak.