Saadet Partisi (SP) Mardin İl Teşkilatı 1 Kasım’da yapılacak seçimler öncesi milletvekili adaylarını tanıttı. İl binasında düzenlenen törene Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, SP Mardin İl Başkanı Basri Durmaz ve milletvekili adayları katıldı.

Aday tanıtım toplantısında konuşma yapan SP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, 7 Haziran seçimlerinden bu yana milletçe bir tiyatro izlediklerini söyledi. Başrolünde AK Parti'nin oynadığı, figüranlıklarını ise diğer partilerin üstlendiği bu tiyatronun maliyetinin Türkiye için çok ağır olduğunu belirten Akkiraz, "Akan kanı nasıl önleriz, ülkede huzuru, barış ve kardeşliği nasıl sağlarız? diye kafa yorması gerekenler, tam tersine, oylarımızı nasıl artırırız telaşına düştü. Ülke kaynakları siyasi ihtiraslar uğruna heba edilirken, binlerce insanımız işsiz kalırken, on binlerce esnafımız kepenk kapatırken, çalışan tek şey milletvekillerinin maaşları oldu. 7 Haziran’da denedik, gördük. Saadet olmadan olmuyor, olmuyor, olmuyor. Yan yana dursalar, üst üste konsalar bunlar, bu işi beceremezler.” dedi.

'KAYBEDEN KÜRTLER VE TÜRKLER OLACAKTIR'

Türkiye’de yaşanan olaylar yüzünden çok şeyler kaybettiklerini ifade eden Akkiraz, ”Son yıllarda o kadar çok şey kaybettik ki. Zamanımızı kaybettik, Kardeşliğimizi kaybettik. Gençliğimizi kaybettik. Umudumuzu kaybettik. Allah korusun, biraz daha geç kalırsak ülkemizi kaybetmekle karşı karşıya kalırız. Bunu niye söylüyorum. Burası son kaledir. Burası sığınaktır. Burası son direniş hattıdır. Bu vatan bölünürse, bu topraklar parçalanırsa, kardeş kavgasına tutuşursa, bizim gidebilecek hiçbir yerimiz yok. Biz düşersek bütün mazlumlar düşecektir. İşte bugün karşı karşıya bulunduğumuz terör belası da, bu son kaleyi içeriden düşürme planının bir parçasıdır. Çanakkale’de tankla, tüfekle yapamadıklarını şimdi içeride kardeş kavgası çıkarmak suretiyle yapmaya çalışıyorlar. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Acemiyle, Alevisi, Sünnisiyle topyekün İslam âlemi olarak kaybediyoruz. Peki, kazanan kim? Bunu anlamak için sadece İsrail’in haritasına bakmak yeterlidir.” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi'nin yer almadığı bir Meclis'in bu ülkenin hiçbir problemini çözemeyeceğini vurgulayan Akkiraz, ”Aziz milletimizin hiçbir derdine deva olamaz. Ülkenin hangi problemi çözüldü mü? Ağrı’da, Van’da, Batman’da, Hakkâri’de, Şırnak’ta başlatılan gaflet yangınını ancak Saadet Partisi söndürebilir. Bunun için AKP’ye kızgın, HDP’ye kırgın bölge halkını Saadet Partisi'nde birleşmeye ve bütünleşmeye davet ediyoruz. Yanlış teşhis, doğru çözüme götürmez. Müslümanlık, ortak tarih, ortak medeniyet ve gaye birliği Türklerle Kürtleri kardeş yapmıştır. Asırlar boyu aynı inancın kardeşleri olarak siperde vücutlarını birbirlerine kalkan ettiler. Asırlar boyu tek vücut olarak yaşadığımız halde ne oldu da bu husumet ortaya çıktı? Türkiye’yi kurtuluşa, barışa, huzura, büyümeye götürecek olan şey, insan fıtratıyla uyumlu bir hayat nizamının, barış ve kardeşlik düzeninin, adil bir nizamın inşa edilmesidir. Sadece Türklerin veya Kürtlerin değil bütün kavmi kimliklerin, mezhebi kimliklerin alt kimlik olarak korunup yaşadığı bir üst kimlik, yalnız ve yalnız Milli Görüş ile mümkündür. Milli Görüş, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve 78 milyon memleket evladının kardeş bilinmesi temel prensibine dayanır. Aynı milletin, aynı tarihin çocuklarının kardeşliği esastır. Gidilecek yol iç barış yoludur, kardeşlik yoludur. Irkçılık yolu değildir. Aynı milletin çocukları arasında görüş farklılıkları, fikir farklılıkları olabilir, fakat bu hiçbir zaman ırkçılığın, bölücülüğün sebebi olmamalıdır.” diye konuştu.