Fatih Erbakan geçtiğimiz günlerde genel başkan adaylığı açıklamıştı. Saadet Partisi'nden, Milli Görüş hareketinin temel esasları ve prensipleri çerçevesinde yürütülen istişareler sonucunda, "Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi'ne mevcut Genel Başkan Mustafa Kamalak başkanlığında ve tek liste olarak gidilmesi" tavsiye kararının alındığı bildirildi.

Parti genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 4 Mayıs 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek 5'inci olağan kongreyle ilgili çalışmaların partinin yetkili kurullarınca titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

Bu çerçevede, Yüksek İstişare Kurulunun, 23 ve 25 Nisan'da iki ayrı toplantı gerçekleştirdiği, 26 Nisan 2014 Cumartesi günü Ankara'da il başkanları ve il müfettişleri toplantısı yapıldığı belirtilen açıklamada, 27 Nisan 2014 Pazar günü ise Genel İdare Kurulu üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ve il sorumlularıyla bir araya gelindiğini kaydedildi.

Açıklamada, şunlar yer aldı: "Milli Görüş hareketinin temel esasları ve prensipleri gözetilerek, büyük bir hassasiyetle yürütülen tüm bu istişareler neticesinde, Yüksek İstişare Kurulumuz, Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi'ne mevcut Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak başkanlığında ve tek liste olarak gidilmesini, bu süreçte mensuplarımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımıza zarar verecek her türlü söz ve davranıştan uzak durmasını tavsiye kararı olarak almıştır."

ERBAKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 5. Olağan Kongresi hazırlık toplantısında Fatih Erbakan genel başkan adaylığını açıklamıştı.