İsrail'in özür dilemesi, Türkiye'nin prestiji bakımından önemli bulduklarını vurgulayan Kamalak, fakat düğün bayram yapılacak kadar da muhteşem bir fetih zaferi olarak görmediklerini de anlattı.

İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Kamalak, 'Erbakan Haftasında' gösterdikleri çabalardan dolayı il başkanlarını kutladı. Çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Kamalak, "Böylesine kanlı oyunu sona erdirecek olan çalışmaları yürekten destekliyoruz. Yeter artık analar ağlamasın fidan gibi gençler toprağa serilmesin. Bu ülkede değil bir gencin vurulmasını bir serçenin bile öldürülmesine rıza gösteremeyiz. Bu ülkede yiğitlerin yere serilmesine rıza gösteremeyiz. Bu kirli ve kanlı oyun bir an önce durdurulmalıdır. Bu duruma her türlü desteğe verdiğimizi beyan ediyoruz" dedi.

Çözüm süreci alakalı yolu da görmek istediklerini belirten Kamalak, "Nereye gidiyoruz? Bunu da bilmek istiyoruz. İktidar sahipleri mevcut bir açıklama yapmadı. Abdullah Öcalan'ın mesajı üzerinden silah bırakan oldu mu? Biz mi bilmiyoruz? Endişe ediyoruz ki çözüm süreci 7 ateşkes olayı gibi sonuçsuz kalabilir" şeklinde konuştu.

"İSRAİL'İN ÖZÜR TÜRKİYE'NİN PRESTİJİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

İsrail Devleti'nin özür dilemesi konusunda da açıklama yapan Kamalak, şöyle devam etti: "Bu özür dileme 9 şehidi geri getirmese de Türkiye'nin prestiji bakımından önemli buluyoruz ama düğün bayram yapılacak kadar da muhteşem bir fetih zaferi gibi de görmüyoruz. Bir takım endişeleri de taşıyoruz. Ülkemize yerleştiren füze savunma sistemi ve Patriot füzelerinin yerleştirilmesinde endişe ediyoruz. İsrail'in özür diliyor gibi yapmak sureti ile Ortadoğu'yu Türkiye'nin de iştirak edeceği bir savaşa sürüklemesinden endişe ediyoruz."

"1924 ANAYASASINA DÖNÜN"

Yeni anayasa yapımı konusunda da açıklamalarda bulunan Kamalak, konuşmasını şöyle tamamladı: "Eğer yeni bir anayasa yapmak istiyorsanız yaptığımız emek zayi olmasın diyorsanız, hem terörü önleme bakımından hem de milli ruha önleme açısından hem istismar ettiğiniz Atatürk'ü koruma yönünden, Atatürk'ün 1924 yılında kabul ettiği anayasa ya dönünüz. Orada terörü önleyici hükümler var. Devletin dinin İslam olduğu var. Anayasa günümüzün ihtiyaçlarına cevap vermez diyorsanız 1924'den bu yana anayasalara girmiş temel müesseseleri alın 1924 anayasasına ekleyin."