MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefr Aycan, '30 yıllık KSÜ'nün Tıp Fakültesi'nin binası yok, Diş Hekimliği Fakültesi binası yok. Yeni açılan İstiklal Üniversitesi'nin de binası yok ve öğrenci alıyor' dedi.

TBMM'de basın Mensuplarına açıklamada bulunan Aycan şunları söyledi.

"Kahramanmaraşta iki tane üniversite var birisi Sütçü İmam Üniversitesi diğeri 2 sene önce kurulan İstiklal Üniversitesi. Sütçü imam üniversitesi 30 yıla yakın zamandır faaliyet gösteriyor fakat hala Tıp Fakultesi binası yok, Diş Hekimliği var fakat diş hekimliği fakültesi binası yok.

Yani maraşta 30 yıllık fakültenin bile altyapı sorunları var ve altyapı sorunları giderilmeden tıp eğitimi verilemez. Anatomi mikrobiyoloji gibi temel eğitimleri labaratuarsız kadavrasız verme mümkün değil. Bunların mutlaka yapılıp etkin bi şekilde hizmet vermesi lazım.

Diğer bir üniversitemiz İstiklal Üniversitesi kurulalı iki sene olmasına rağmen halen binası yok, öğretim üyesi kadrosu oluşturalamadı. Kervan yolda düzülür mantığıyla gidiliyor. Açılmış olabilir ama en azından öğrenci almaması lazım. Altyapısı oluşturulmadan binası oluşturulmadan öğretim üyesi kadrosu oluşturmadan üniversitenin öğrenci alma yanlışlığı türkiyenin birçok üniversitesinde olduğu gibi istiklal üniversitesinde de var. Bu tür yanlışlıkları yapmamak lazım bu şekilde yapılan eğitimin hiçbir faydası yok. Bu şekilde mezunların ne kendine ne okuluna ne de bu ülkeye bi faydası dokunabilir."