MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de yaptığı konuşmada Kahramanmaraş'ın havası en kirli olan şehirlerden biri olduğunu ve kirliliğin neden olduğu bünyelerde corona virüsün daha fazla yerleşmekte ve hastalığın daha ağır seyretmekte olduğunu söyledi.

MHP MİLLETVEKİLİ SEFER AYCAN KONUŞMASINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Coronavirüs pandemisi yaşadığımız bu dönemde çevre sağlığına daha fazla özen göstermeliyiz. Kullanılan maske ve eldivenler kirli atık olarak kabul edilmeli, rastgele atılmamalıdır ve mutlaka toplanmalıdır. Atık toplama işi yapan kuruluşları desteklemeliyiz ve bu alanda çalışan personelin güvenliğine özel önem vermeliyiz. Yurt dışından plastik atık alma işine de artık son vermeliyiz.

Diğer konu hava kirliliğidir. Hava kirliliğine de çok dikkat etmeliyiz. Şehrim Kahramanmaraş havası en kirli şehirlerdendir. Tüm ülkemizde sanayi kuruluşları, termik santraller filtresiz çalışmamalıdır. Diğer bir hava kirliliği nedeni egzoz emisyonudur. Tüm bu gazlar ve sigara akciğeri en fazla yıpratan faktörlerdir. Yıpranan akciğere corona virüs daha fazla yerleşmekte ve hastalık daha ağır seyretmektedir. Bu nedenle tüm bu akciğerde risk oluşturan faktörlerden uzak durmalıyız, sağlığımıza sahip çıkmalıyız, evde kalmalıyız.