Sefer Aycan: Kahramanmaraş’ta çiftçiler sulama imkanlarından yeteri kadar yararlanamıyor
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan TBMM'ye verdiği soru önergesinde ''Kahramanmaraş aynı zamanda tarım şehridir. Kahramanmaraş’ta çiftçiler sulama imkanlarından yeteri kadar yararlanamamaktadır. Artan kuraklık tarımsal sulamayı daha da zorunlu hale getirmiştir.'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan TBMM'ye verdiği soru önergesinde ''Kahramanmaraş aynı zamanda tarım şehridir. Kahramanmaraş’ta çiftçiler sulama imkanlarından yeteri kadar yararlanamamaktadır. Artan kuraklık tarımsal sulamayı daha da zorunlu hale getirmiştir.'' dedi.
İşte MHP Milletvekili Sefer Aycan'ın TBMM'ye verdiği soru önergesi:
Kahramanmaraş aynı zamanda tarım şehridir. Kahramanmaraş’ta çiftçiler sulama imkanlarından yeteri kadar yararlanamamaktadır. Artan kuraklık tarımsal sulamayı daha da zorunlu hale getirmiştir.
Bu kapsamda;
Su kaynaklarının daha doğru kullanılması için üstü açık su kanalları yerine kapalı sulama sistemine geçiş uygun görülmektedir.Bu konuda çalışma yapıyor musunuz? Destek sağlıyor musunuz? Yapılan yatırım ne kadardır?
Sulama birliklerinin Devlet Su İşleri’ne devri sonrası sulama ücretlerinin arttığı iddia edilmektedir. Devir öncesi sulama su fiyatıyla devir sonrası su fiyatları nedir?
Çiftçilerin sulama amacıyla kullandığı elektrik ücretlerinin her ay tahsil edilmesi yerine, hasat sonrasına bırakılması mümkün müdür?
Çiftçilerin elektrik ve sulama borçlarının tarımsal desteklemeden mahsup edilmesi uygulamasından vazgeçilebilir mi?
Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçinin borçlarına karşı traktör ve tarım cihazlarını haciz ettiği belirtilmektedir? Bu haciz işlemi çiftçinin faaliyetlerini engellemektedir. Bu durum önlenebilir mi?

2020 yılının En Başarılı Milletvekili kim?
İmsak | 05:44 | ||
Güneş | 07:04 | ||
Öğle | 12:51 | ||
İkindi | 15:57 | ||
Akşam | 18:27 | ||
Yatsı | 19:42 |
aynı şekilde Kılılı 'ya da bu şekilde yüksek bir tepeye su pompalansa daha ekonomik olur çünkü kılılı da salatalık işi çok ilerlemiş durumda çevre il ve ilçelere ihracat yapılmaktadır. salatalıkların sulanması belki 100 ve daha fazla kuyu ile sulanmaktadır. bu şekilde yer altı suları gün Geçtikçe aşağıya düşmektedir. 5-10 yıl sonra Konya ovasındaki gibi obruklar oluşabilir.
lafı uzatmadan kanalımızdan Hatay a giden suyu yüksek yerlere pompalansada borularda ihtiyacı olan yerlere verilirse daha iyi olacağı kanatindeyim.