Manisa’da, 2013 yılındaki Gezi Parkı olaylarına destek eyleminde dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sosyal paylaşım sitesi hesabından, "Şerefine Tayyip" yazan Av. Muzaffer Esenkaya, AKP Manisa İl Yönetim Kurulu'na seçildi. Bu durum, bazı partililerin tepkisini çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı AKP Manisa İl Başkanlığı'nın 31 Ocak 2015'teki 5. olağan kongresinde seçilen İl Başkanı Zülfikar Gürcan'ın yönetim kurulu listesinde yer alan Esenkaya, parti içinde tartışmalara sebep oldu. Esenkaya'nın, 2013 Haziran ayındaki Gezi eylemi sırasında, sosyal medyada bir fotoğrafıyla birlikte, "Gezi Parkı için direniş. Manisa'dan sonra İzmir'de de direnişe destek olduk? Şimdi de şerefine Tayyip? Rakıma dokunamazsın, gücün yetmez ki’ yazması AKP tabanında tepki çekti.

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, gerekenin yapılması gerektiğini belirterek, “Bizim kimsenin özel hayatına müdahale edebilme gibi bir yetkimiz yok fakat Cumhurbaşkanımız'ın alkol ve sigara konusunda tavrı, her kesim tarafından bilinmektedir. Bu tür zararlı alışkanlıklardan korunmamız için her türlü gayreti ve çabayı sarf etmiştir ancak bahsedildiği gibi Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında yazdığı yazı hoş değil. Şık olmamıştır. İnanıyorum ki il başkanlığımız gerekeni yapacaktır.” dedi.

Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise şunları söyledi: “Ben bahse konu olan kişiyle görüştüm. Fotoğrafının kendisine ve eşine ait olduğunu doğruladı fakat üst kısımda yazan yazının montaj olduğunu belirtti. Bizler kimsenin özel yaşamında nasıl davranması gerektiğine yön verecek kişiler değiliz.”

Muzaffer Esenkaya'yı listesine alan AKP İl Başkanı Gürcan da, “Kendisinin rakısına dokunan yok ki zaten. Biz kimsenin rakısına dokunmadık zaten. Kendisi CHP zihniyetli bir arkadaştır. Manisa'nın tanınmış ailelerindendir. Partimiz, hak ve özgürlüklere değer veren bir partidir. Biz herkesi kucaklayan bir partiyiz. Bunun için bizim için bir sıkıntı yok. Kimsenin hiçbir şeyine dokunmuyoruz. Daha önce bu şekilde bir paylaşımda bulunmuş olabilir ancak daha sonra AKP’nin duruşunu ve çizgisini gördükten sonra arkadaşımız bizim yanımızda olma kararı vermiş olabilir. Biz herkesi ve her kesimi kucaklayan bir partiyiz. Biz zaten bu arkadaşımızı, CHP tabanlı olduğunu bilerek aldık. Bize içki içen de içmeyen de oy veriyor.” dedi.