CHP Samsun 3. sıra milletvekili adayı Şaban Sevinç, "Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlattı, İzmir’de noktaladı. 1 Kasım seçimlerinde Samsun’da CHP’yi en az İzmir kadar aydınlık ve güçlü sonuç oluşturmak için çalışacağız." dedi.

Samsun’un Bafra ilçesi Yörgüç Mahallesi'nden Halk TV Genel Müdürlüğüne uzanan yolda 1 Kasım’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde CHP Samsun 3. sıradan milletvekilliği adaylığı açıklanan Şaban Sevinç, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu.

Sevinç, "1 Kasım seçimlerinde Samsun'u İzmir gibi yapacağız. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlattı, İzmir’de noktaladı. Ama CHP İzmir’de güçlü olduğu halde Samsun’da maalesef bugüne kadar hak ettiği karşılığı bulamadı. 1 Kasım seçimlerinde Samsun’da CHP’yi en az İzmir kadar aydınlık ve güçlü sonuç oluşturmak için çalışacağız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez bana bu görevi verdi. Samsun’daki il başkanımızdan, yönetiminden, ilçe teşkilatlarından ve en sade üyeye kadar bütün CHP’liler el ele omuz omuza vererek Samsun’u CHP’nin kalesi haline getireceğiz.’’ diye iddialı konuştu.

Şaban Sevinç, 1964 yılında Bafra’da doğdu. İlk ve ortaöğretimimi Bafra’da tamamladı. Bafra Lisesi’nden 1981 yılında mezun olduktan sonra 1982 yılında Ankara’da Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne girdi. Gazetecilik mesleğine 1987 yılında Milliyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda başlayan Şaban Sevinç, 1989 yılında Hürriyet Gazetesi’ne geçti. Hürriyet Gazetesi’nde sırasıyla gece muhabirliği, foto muhabirliği, Parlamento ve CHP muhabirliği görevlerinde bulundu. 1992 yılında CHP’nin yeniden açılmasından itibaren CHP ve Parlamento muhabiri olarak 2005 yılına kadar Hürriyet Gazetesi’nde görev yaptı. 2005 yılında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın önerisiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine aday oldu. CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçildi. 15 Temmuz 2009 tarihine kadar RTÜK üyeliği yaptı. Şaban Sevinç, evli ve iki çocuk babasıdır.