TBMM'de İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında AK Partililerle CHP'li vekiller yine birbirine girdi. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün Genel Kurul'un merdivenlerden düşerek yaralandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu konuşmak için kürsüye geldiği esnada Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile sözlü tartıştı. Tanrıkulu’nun Mahir Ünal’ın üzerine yürümesinin ardından AK Parti’li milletvekilleri araya girerken, tartışmanın olduğu yere koşan CHP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında yumruklaşma ve itiş kakış yaşandı. 

CHP’li Hasan Ören’in AK Parti’li bir milletvekiline tekme atmasından sonra kavga büyürken, yaşanan itiş kakışta CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, stenografların arkasında bulunan merdivenlerden düştü. Orhan Düzgün Genel Kurul salonundan dışarıya çıkartılırken, Genel Kurul’da tansiyon henüz düşmedi.

ZAZANİ VE GEVREKLE BAŞLADI
Oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut’un, HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani’ye birkaç kez “Sayın Zazani” diye seslenmesi de tartışma konusu oldu. Tasarıyla birleştirilen önerisini geri çekme gerekçesini açıklamak için söz isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Yakut’un sözlerine kendisine dönük “Sayın Zazan” olarak anlayınca itiraz etti. Yakut da “Yazık size, yazık o zaman” deyince CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi tepki gösterdi. Zozani de Yakut’a “İsimleri, soyisimleri söylemekte zorlanıyorsunuz, size tavsiyemiz biraz dinlenmeniz” deyince Yakut, “Siz de dinlenin, doktorluk yapmaya da kalkışmayın burada” dedi. Zozani’nin “Psikolojinizi çok iyi anlıyorum” sözüne karşı Yakut, “Kendi psikolojinize bakın önce” dedi. “Bu Meclis’in üyesiyim, elimde de içtüzük var, beni göreceksin önce” diyen Tanrıkulu, Yakut’un gülmesi üzerine “Böyle gevrek gevrek de gülmeyin” diye tepki gösterdi.

DİVAN’IN ÖNÜNDE TEKME TOKAT
Yakut’un söz vermesi üzerine kürsüye doğru yürüyen Tanrıkulu, bu sırada Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Her şeyi söyleyeceksiniz, gelip konuşacaksınız, biz de hiçbir şey demeyeceğiz öyle mi” sözleri üzerine kürsüyü bırakarak Ünal’a doğru yürüdü. AK Parti milletvekillerinin kürsüye doğru koşması üzerine muhalefet milletvekilleri de yerlerinden fırladı. Milletvekillerinin birbirine tekme ve yumruklar sallarken, CHP’li Düzgün de AK Partili Önal ile kavgaya tutuştu. Düzgün, Önal’ın ittirmesi sonucu stenograflara ayrılan bölümün mermer duvarından aşağıya düştü. Baş üstü merdivenlerden bir kat yuvarlanan Düzgün’ün durumu CHP’lilerde paniğe neden oldu. Bazı CHP’liler AK Parti grubuna yüklenirken bazıları da Düzgün’ü düştüğü yerden kurtarmaya çalıştı. Karşılıklı kavga ve yumruklaşmalar 10 dakika kadar sürdü. Parti yöneticilerinin büyük çabasıyla kavga durduruldu. Düzgün’ü korumaya çalışan CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de AK Partililerin önemli hedeflerinden oldu. Daha sonra Genel Kurul’dan ayrılmayı reddeden Düzgün’e CHP’li doktor milletvekilleri ilk müdahaleyi yaptı. Revire gitmeyi de kabul etmeyen Düzgün, “Ben iyiyim, burada kalacağım, mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Meclis'te geçtiğimiz Salı gecesi de AK Partili vekilllerle CHP ve HDP'li vekiller arasında kavga çıkmış 5 milletvekili çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.