Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Sıddık Sezal’ın seçim çalışmaları son hızıyla sürüyor. Sezal, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Adnan Kozak, KMTSO Başkanı Serdar Zabun ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu’yu ziyaret etti. 

“Hep birlikte Onikişubat” sloganı ile yola çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Sıddık Sezal, seçim çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Aday adaylığının açıklamasının ardından sahaya inen Sezal, kurum kuruluş, vatandaş, esnaf ayırt etmeden gezerek, vatandaşın gönlünde taht kurmaya çalışıyor.
Bu kapsamda Sezal, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Adnan Kozak, KMTSO Başkanı Serdar Zabun ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu’yu ziyaret etti.
Burada bir açıklama yapan Sıddık Sezal: “Ziyaretimizin bu ayağında ticaret ve sanayi ile uğraşan insanlar ile yerel yönetimlerde nasıl kararlar alınabilir? Sanayicimizin, ticaret erbabımızın önü nasıl açılabilir? Bu konuları istişare ettik” dedi
5 YILDA BÜYÜK İŞLER YAPTIK
Sezal şöyle konuştu: “Son 5 yıl içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi olarak, Ticaret ve Sanayi için fikir aldık. Şehrimizde Tomsuklu OSB planı geçirdik. 1/100.000.00 bin, Elbistan Besi OSB yaptık. Pazarcık Kızkapanı mevkiinde yaklaşık 650 hektarlık bir alanı sanayi alanı olarak plan değişikliği yaptık. 1/5000 nazım planı, 1/1000 imar uygulama planına geçirdik. Şuanda sanayicilerimize oradan yer tahsis edilebiliyor. Bu şehrimiz için çok büyük bir kazanım oldu. 
SANAYİCİ KAZANRISA HERKES KAZANIR
Ayrıca Türkoğlu Kılılı’da 78 dönüm alanı sanayi alanı olarak tanımladık. Büyükşehir Meclisi olarak gıda ve imalat sektörüne burada yer vereceğiz. Bu türlü konuları istişare ettik. Belediyelerin 5393 sayılı yasada 14’üncü maddede Ticareti geliştirme görevi var. Bence belediyelerin en önemli çalışmaları bu noktada olmalı. Çünkü ticaret ve sanayi erbabımızın, esnaf ve sanatkarın önünü açarsak onlar şehrimize büyük bir katkı ve istihdam sağlar. Onların kazançları belediyelerin gelirlerini arttırıyor. Şehirde toplanan verilerin bir kısmı tekrar iller bankası tarafından belediyeye kaynak olarak dönüyor. Dolayısıyla bu tür ticari gelişme direk belediyeye de yansıyacağından hizmetlerin artmasına vesile olacaktır”