Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arıkanoğlu, AK Parti hükümetinin İç Güvenlik Yasası’nı Meclis’te sille tokat geçirmeye çalışırken ekmek almaya giden çocukların gaz fişeğiyle katledildiğini, kızların minibüslerde cinsel saldırıya uğrayıp öldürüldüğünü, cezaevlerinde ise gençlerin istismara uğradığını söyledi.

Arıkanoğlu, parti üyeleri ve gençlik kolları ile birlikte İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Arıkanoğlu, Adana’nın Pozantı ilçesindeki cezaevinde 2011 yılında küçük çocuklara taciz, tecavüz ve kötü muamele iddiaları ile gündeme geldiğini hatırlattı. CHP heyeti ve birçok sivil toplum örgütünün raporları doğrultusunda cezaevinde çocukların cinsel taciz, tecavüz ve şiddete maruz kaldıkları, bunun yanı sıra koğuşların fiziki durumlarının da yeterli olmadığının ortaya çıktığını bildiren Arıkaroğlu, “Pozantı cezaevinde ortaya atılan iddialarla ilgili cezaevi görevlileri hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı çıkmıştır. Soruyoruz, bu karar doğru mu? Eğer bu karar doğruysa burada istismar edilen insan haklarıdır. Burada tecavüz edilen insan haklarıdır” diye konuştu.

Arıkanoğlu, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Susma haykır tecavüze hayır” sloganlarıyla sürdürdüğü konuşmasına şöyle devam etti: “ Pozantı cezaevindeki iddiaları tartışırken Şakran cezaevi diye bilinen İzmir çocuk ve Gençlik kapalı ceza infaz kurumunda mahkûm çocuklara işkence ve cinsel istismar iddiaları gündeme gelmiştir. Oysaki bir devletin asıl görevi, cezaevine düşen çocukları rehabilite edip topluma kazandırmaktır. Adı üstünde, ıslahevidir orası. Ama bırakın onları ıslah edip topluma kazandırma gayretini, çocuklar cezaevlerinde her türlü kötü muameleye uğruyor, yetkililer sessiz kalıyor. Cezaevi müdürleri ödüllendirilerek terfi ettiriliyor. Pozantı cezaevinde vuku bulan olaylarla ve alınan kararlarla da Türkiye’de insan haklarının yok sayıldığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ancak herkes bilsin ki, bizler insanlık davası olarak gördüğümüz davalarda olduğu gibi bu davanın da takipçisi olacağız.”