MHP’de olağan üstü kurultay için imza toplama çalışmaları sürerken genel başkan adaylarının da propaganda faaliyetleri sürüyor. Devlet Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkan isimlerden eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan CNN Türk canlı yayınına katıldı. Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Sinan Oğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğan olası bir kongredeki en büyük rakibi Meral Akşener için de “Neleri eksik Sayın Aziz Sancar da Meral Akşener de Cumhurbaşkanı adayım olabilir” dedi.

Parti içinde MHP lideri Devlet Bahçeli’yi yönlendiren ve ona akıl veren kişiler olduğunu savunan Oğan “Sayın Bahçeli’nin bana Meclis’te çık konuş, televizyona çık konuş ifadesi olmuştur. Ancak onun bir alt noktasından engelleyenler oluyor. Bir süre sonra ne oluyorsa, çıkmamızdan Sayın Bahçeli de çok rahatsız oluyor. Arkadaşlarımız yazılı basın açıklamasıyla her şeyin tamam olacağını zannediyor” dedi.

Sinan Oğan’ın cumhurbaşkanı adayları

Sinan Oğan, genel başkanlıktaki en büyük rakibi Meral Akşener için de açıklamalarda bulundu. Oğan Meral Akşener ile Nobel Kimya Ödülünü kazanan bilim insanı Aziz Sancar’ı Cumhurbaşkanlık makamına uygun gördüğünü söyledi. ‘Çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanlış bir tercih olduğunu savunan Oğan “Neleri eksik Sayın Aziz Sancar da Meral Akşener de Cumhurbaşkanı adayım olabilir” dedi.