Eğitimde ‘Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi’ olarak bilinen Fatih Projesi kapsamında Sivas’ta tablet dağıtım töreni düzenlendi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayınla Sivas’a bağlandı.

Tarım İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve il protokolü ile öğrenciler katıldı. Programda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara ATO Konferans Salonunda düzenlediği Fatih Projesi Tablet Dağıtım törenine canlı bağlantı yapıldı. Fatih Projesi ile ilgili slayt gösterisinin ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları izlendi.

Daha sonra ise Sivas’ın da aralarında olduğu Gaziantep, İzmir, Samsun ile canlı bağlantı yapıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, canlı bağlantıda yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanım, gelecek yüzyılımızı şekillendirecek, gençlerimize eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlatılan Fatih Projesi'nin adım adım gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, törene katılarak tablet alan Sivas Lisesi öğrencileriyle fotoğraf çektirdi. Törende 137 öğrenciye tablet dağıtılırken, önümüzdeki hafta ise 2 bin 461 öğrenciye de tablet dağıtımı yapılacağı kaydedildi.