MHP ile AK Partinin tekrar yerel ittifak için çalışmalara gireceği konuşulurken Kahramanmaraş’ta aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor. Temayül sonrası, adaylar projelerini anlatmak için kapı kapı seçmen geziyor.

AK Parti aday adaylarının sahaya inmesi ile birlikte hareketlenen siyaset arenası MHP ve AK Partinin tekrar birleşeceği yönündeki izlenimler ile daha da ısındı. MHP’nin bazı ilçeleri için aday süreci tamamlanırken CHP ve İYİ partinin de aday adaylığı süreci başlıyor. İYİ Parti Kahramanmaraş ve Türkiye için aday adayı sürecini 1-15 Aralık olarak belirledi.
Kulislerde dönen bilgilere göre İYİ Partinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayının sır gibi saklandığı kamuoyuna açıklandığı takdirde şok olacağı öğrenildi. Adayın parti kökenli birisi olduğu belirtilirken 1-15 Aralık tarihinde adayın isminin açıklanacağı bildirildi. MHP’nin ve CHP’nin Büyükşehir Aday Adayı belli değil. Önümüzdeki günlerde bu adayların netlik kazanacağı gelen bilgiler arasında. 
AK PARTİ ADAYLARI
Kulislere sızan bilgilere göre bu sene Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için sürpriz adaylar bekleniyor. Ama seçimin sürpriz olacağı ilçelerde yok değil. Elbistan’da iki güçlü Türkiye siyasetinin yön vericisi var. Birisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı diğeri ise CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç. Elbistan için seçimin kazananı AK Parti CHP ve Kahramanmaraş’ta bir vekil çıkaracak kadar oy çıkaran İYİ parti arasında geçecek gibi görünüyor. Afşin’de ise AK Parti MHP arasında bir çekişme söz konusu. Göksun’da seçimin kazanı yüksek ihtimal Ak Parti gibi görünürken Göksun’da MHP tabanında ciddi oyları bulunuyor. Ekinözü ise AK Parti alır gibi görünürken MHP adaylarının da şansı var gibi. Çağlayancerit seçmeni ise gönlünü ne kadar AK Partiye verse de MHP tabanı yok sayılmayacak kadar az. Belki de siyasetin en kestirilemeyen ilçesi Pazarcık. Pazarcık’ta CHP, MHP, AK Parti ve İYİ Partinin şans oranı yüksek. Şu anda AK Partili belediyeye sahip olan Pazarcık 31 Mart günü yeni sonuçlara gebe durumda. Nurhak ise açık ara CHP’nin kalesi olmayı sürdürüyor. Türkoğlu’nda AK Parti rüzgarı eserken, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ta AK Partinin gücü devam ediyor. Ancak adaylar belli olduktan sonra çok şey değişebilir. Kahramanmaraş halkının bu defa adaylara göre oy vereceği düşünülüyor.