Bu anlatımlar diğer kesimler içinde geçerlidir. Her kültür tipi belli bir siyasal yapı tipi ile bir ilişki içindedir, yani diğer kültür dediğimiz değerlerle iç içedir ve bir bütünün ayrılmaz parçasıdır.

Siyaset; toplumun ve ülkenin iç-dış menfaatleri doğrultusunda yapılan bir idare biçimi olarak kabul edilmiştir. Türkiye'nin çok partili döneme girmesinden sonra, birçok parti kurulmuş ve kapanmıştır. Bunların büyük çoğunluğu ülke yönetimine talip oldu, fakat yine birçoğu istedikleri hedeflere ulaşamadı.

Çünkü ülke ve toplum adına yeterli olamadılar. Bu siyasi çerçeve içinde milliyetçiler, sağcılar, solcular bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda, halkın isteklerini yerine getirmek amacı ile ilgili çalışmalar içinde yer aldı. Hepsi de kendilerince başarılı olduklarını savundu ama ne kadar başarılı olduklarını, ülkede yaşayan herkes, genel ve yerel seçimlerde kendini yönetecek siyasi partiyi kendi iradesi ile belirledi. Bütün partiler, ülke yönetimi ve yerel yönetimler için yapılan bu seçimlerde bir yarış içerisinde bulunmuş, hem siyasi partiler hem de halk yıllarca bu yarışın içinde olmuşlardır. Artık üzerinde durulması gereken ekonomik kalkınmışlığı sağlamak, siyasette, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve her alanda, hangi ülke olursa olsun yeniliklere açık olmak, bu yeniliklere ayak uydurmak zorundadır.

Yapılan iş ne olursa olsun, o işte başarılı olmak için araştıran, geliştiren ve kendini daima yenileyen hep başarılı olacaktır. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da siyaset kendini yeniliyor gibi görünse de hep aynı düzlem üzerinde kalmaktadır, aslında siyasette değişen tek şey siyasetçiler olmaktadır. Kahramanmaraşlı siyasetçilerin yapması gereken, halkı ilgilendiren konuları iyi tahlil etmek, bunları bilmek ve sorunlarını çözmek zorundadırlar. Bütün siyasi partiler, Türkiye'de yerel seçim sürecine girdi. Önemli olan bu partilerin, seçimlerde ne kadar başarılı olacaklarıdır. Kahramanmaraş'ta siyasi partilerin, başkan ve temsilcileri, il-ilçe teşkilatlarının seçime hazır olmaları ya da çok iyi hazırlanmaları yönünde çalışma içinde olmaları gerektiğinin altını çiziyorlar.

Tabi artık Kahramanmaraş'ta yerel seçim sürecinde siyasi partiler, kendi başkan adaylarının seçilmesi için bütün gayretleri ile seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Bizim temennimiz, Kahramanmaraş için çalışacak, çözüm üretecek partilerin başkan adaylarının yönetimine gelmesidir”¦ Burada en başta yazdığımız gibi halk, ülke yönetimine getireceği yönetimi ve yerel yöneticileri yine kendisi seçecek, kendisini yönetecek kişileri yine kendisi belirleyecektir. Hep dile getiriyoruz, Kahramanmaraş halkı hangi siyasi parti olursa olsun, hizmet eden, halkın isteklerini yerine getiren, Kahramanmaraş'ı geleceğe hazırlayan bir anlayışı iş başına getirecektir. Kahramanmaraş'ın, geleceğin Türkiye'sinde yerini alması temennisi ile”¦