Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya 3. sıra milletvekili adayı Çetin Osman Budak, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, teşebbüs hürriyetinin ve kişi hak ve hürriyetlerinin yüksek olduğu ülkelerde bankalara 'siyasi müdahale'nin olmayacağını söyledi. Budak, "Bank Asya'ya siyasi sebeplerle müdahale ediyorsanız o ülkede hem finans hem de ekonomi güven içinde olmaz. Yabancı yatırımcı yatırım yapmaz." dedi.

Çetin Osman Budak, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) toplantı salonunda işadamları, oda başkanları, turizmciler ve sivil toplum kurumu temsilcileriyle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Ülkede, siyasi iktidarın, son dönemde Meclis'te çoğunluk gücüyle hayata geçirdiği antidemokratik yasalarla hukuka güveni yok ettiğini savunan Budak, seçime sayılı günler kala Bank Asya'ya yapılan müdahaleyi siyasi bulduğunu, hukukun üstünlüğü olduğu ülkelerde siyasileri finans sektörüne baskı kuramayacağını, ilgili kurumların görevlerini yaptığını kaydetti. Budak, şu ifadeleri kullandı: "Hukukun üstünlüğü olan ülkelerde siyasi olarak finans sektörüne siyasi baskı kuramazsınız. Bank Asya'ya siyasi sebeplerle müdahale ediyorsanız o ülkede hem finans hem de ekonomi güven içinde olmaz. Yabancı yatırımcı yatırım yapmaz. İnşaallah Bank Asya'ya el koyma siyasi değildir. Ülkemiz geldiği noktada iktidara yakın olanlar makbul, eleştirenler ise hemen vatan haini ilan ediliyor."