Sosyal medya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yani, 4 Aralık 2021 Cumartesi günü Mersin'de yaptığı miting ile cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Eylül 2021 tarihinde Kahramanmaraş'ta yaptığı mitingi kıyaslıyor. Sosyal medyada binlerce kişi iki mitingin fotoğrafını yan yana koyarak kıyaslama yapıyorlar. 

Dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de yaptığı miting için A Haber "Mitingde meydan Boş Kaldı, Mitingde Hayal Kırıklığı" başlığını kullanmıştı. Mitingle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Siirtt'te yaptığı konuşmada "meydanı dolduramadılar" ifadelerini kullanmıştı.

Bu iddialar üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginde meydanın dolmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Mersin mitinginde elimde rakamlar var demişsin Erdoğan. Allah’ını seversen doğru söyle, TÜİK’ten mi aldın?" demişti.

CUMHURBAŞKANI EERDOĞAN2IN KAHRAMANMARAŞ MİTİNGİ YENİDEN GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitinginde meydanın boş kaldığını iddia etmesi üzerine sosyal medya o fotoğrafları yeniden gündeme getirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Eylül'de Kahramanmaraş'ta Milli İrade Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuşmuş, toplam 1,7 milyar değerindeki 105 projenin açılışını yapmıştı. 

Mitingle ilgili olarak bir fotoğraf ve video paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "kamera oyunlarına aldanmayın, gerçek bu demişti"

Öztunç sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş mitinginin gerçek fotoğrafları bunlar. Televizyonların kamera oyunlarıyla kalabalık gösteremeye çalıştığına aldanmayın. Gerçek bu" ifadelerine yer vermişti.

SOSYAL MEDYA BU İKİ FOTOĞRAFI YANYANA KOYARAK PAYLAŞMAYA BAŞLADI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitinginde meydanın boş kaldığını iddia edilmesi üzerine sosyal medya kullanıcıları bu iki fotoğrafı yanyana koyarak paylaşmaya başladılar. İşte o paylaşımlardan bir tanesi: