Sözcü gazetesi bugün "2020'nin Torbasından Felaket ve Gözyaşı Çıktı" manşetiyle verdiği haberinde okuyucularına Ayasofya'nın açılmasını 2020'nin felaketlerinden biri olarak sunmuştu. Sözcü'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil çok pek çok isimden tepki gelirken Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri de tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

İşte Kahramanmaraş Milletvekillerinden Sözcü'ye gösterilen tepkiler:

Mahir Ünal:

Ayasofya'nın ibadete açılmasına “felaket” diyerek gerçek yüzlerini manşete taşımışlar. Ortak amaçlarından vazgeçmeyecekler. Biz değiştiklerini düşünüyoruz onlar her defasında değişmediklerini gösteriyorlar. Fırsat bulduklarında 1940’lara dönerler tezimizi her defasında doğruluyorlar. Milletimizin değerleriyle, inançlarıyla her zaman kavga içinde oldular.

Celalettin Güvenç:

Yabancılaşma ve savrulmada sınırları olmadıgını biliyoruz da;bu kin ve nefret ve fütursuz cesaret ve küstahlığı anlamak ve kabüllenmek zor..

Ahmet Özdemir:

SÖZCÜ gazetesi Ayasofya nın açılmasını 2020 yılının felaketleri arasında saymış. Bence bu ülkenin başındaki en büyük felaket SÖZCÜ gazetesi ve onun zihniyetindekilerin bu ülkenin ekmeğini yiyipte ülkesinin değerleri ile alay edip kültürüne ihanet içinde olmalarıdır

Mehmet Cihat Sezal:

Sözcü Gazetesinin Ayasofya Camii açılışını 2020 yılı felaketleri arasında saymasını şiddetle kınıyorum. Kimlere hizmet ettiğiniz açıktır.Müslümanların mücadelesi sizin için felaket.Çünkü Haçlı Zihniyetiyle aynı kafadasınız.Sonunuz da aynı olacak.

İmran Kılıç

Ayasofya Camii’nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların bu millete ait herşeyle kavgası var. Millete ait olan “Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir” ilkesini de sevmiyorlar.