Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçede bazı mahallelerde yaşanan içme suyu sorununun tamamen Antalya İçme ve Atık Su İdaresi Müdürlüğü(ASAT) kaynaklandığını söyledi.

30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası ile birlikte içme suyu ile ilgili tüm tasarrufun ASAT'a geçtiğini belirten Sözen, Manavgat'ın bazı mahallelerinde musluklardan su akmamasındaki sıkıntının yegane sorumlusunun Antalya Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti.

Manavgat Belediyesi, ilçede bazı mahallelerinde yaşanan içme suyu nedeniyle tankerle su dağımı yaptı. İlçede yaşanan içme suyu sorunuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sözen, Manavgat'ın içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu sorunu çözmek için 30 Mart mahalli seçimleri öncesi 20 milyon Euro'luk Avrupa Birliği(AB) hibe kredisiyle ilçeye dört dörtlük bir tesis kazandırarak içme suyu sorununun çözdüklerini söyledi.

20 milyon AB hibe kredisinin 9 milyon 500 bin Euro'luk içme suyu tesisi yapımına harcayarak Manavgat'a kalıcı tesis kazandırdıklarını anlatan Sözen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası, Manavgat Belediyesi ve AB koordinatörlüğünde turizm şehrine kazandırdıkları içme suyu kısmının mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası kapsamında protokolle ASAT'a devredildiğini kaydetti.

Proje kapsamında kanalizasyon ve yağmur suyu tahliyesine yönelik tesis için ayrılan 10 bin 500 bin liranın protokolle nakit bir şekilde ASAT'a devredildiğinin altını çizen Sözen, "Biz içme suyu noktasında ASAT'a dört dörtlük çalışan bir tesis teslim ettik. Tesis bizim dönemimizde tıkır tıkır çalıştı ve Manavgat'ın en ücra noktasına kadar su verdik. Hiç bir sıkıntı yaşamadık. Tesis ne zaman el değiştirdi Manavgat'ta içme suyu noktasında sorunlar yaşamaya başladı. Tesisin işletmesini bilmiyorlarsa bu onların sorunu. Manavgat'ı koordinatörlükle yönetmeye çalışanlar yaşanan içme suyu ve başka konularda biz nerede hata yaptık, bizde nerede eksik kaldık diye muhasebe yapmalı. Empati kurmalı. Koordinatör diye atadıkları kişi bu işlerin altından kalkabilir mi, bu konulara ne kadar vakıf noktasında özeleştiri de bulunması gerekirdi. Biz her zaman yerinde hizmeti savunduk. Yaşanan içme suyu sorununda tek sorumlu ASAT'tır. Biz onlara AB kriterlerinden modern bir tesis teslim ettik." diye konuştu.