Saadet Partisi (SP) Kayseri İl başkanı Mahmut Arıkan, iktidar partisi milletvekili adaylarının halk ziyaretinde halk için ne yapacaklarını anlatma yerine muhalefetin halk için ne yapacağını anlatmasına dair eleştirilerde bulunduğunu ifade etti. Arıkan, vaatlerle ilgili kaynak eleştirilerinde bulunulduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin 2015 yılında ödeyeceği borcunun faiz miktarının 12 yılda yapılan 500 bin konutu inşa eder. Alın size kaynak” dedi.

Halk için yapacakları bir şeyi olmayan, projeleri olmayan iktidar partisi milletvekili adaylarının muhalefetin projelerini halka şikayet ettiğini dile getiren Arıkan, şu açıklamada bulundu; “İktidar partisi milletvekili adayları gittikleri yerlerde muhalefet partileri hayali vaatlerde bulunuyor, devletin vergi toplamak dışında geliri olmadığını ifade ediyorlar. Bizde diyoruz ki; Devletin 12 yıl boyunca ödediği faiz rakamı 650 milyar Türk Lirası. IMF ye borcumuz yok denilen 2015 yılında ödenecek faiz rakamı 50 milyar Türk Lirası. 12 yıl boyunca yapılan Toki konutları 500 bin adet, yani bir yıllık faiz parası ile 12 yılda yapılan Toki dairelerini yapabiliriz. Alın size kaynak.”

ERMENİLERİN TECAVÜZÜNE UĞRAMAMAK İÇİN VAN GÖLÜNE ATLAYARAK İNTİHAR EDEN KIZLARIMIZ GÜNDEME GETİRİLMELİ

Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Arıkan, Van’da yaşanan olayların hatırlanmasını istedi. Arıkan, “Biz Ermeni soykırımı yapmadık dedikçe soykırımı kabul eden ülke sayısı artacaktır. Ne zamanki Akdamar da Ermenilerin tecavüzüne uğramamak için kendisini Van Gölü'ne atıp intihar eden kızlarımızı gündeme getiririz, o zaman haklılığımızı ortaya koyarız. En güzel savunma taarruz dur” diye konuştu.