SP Mardin İl Başkanlığı'na yeni atanan Ahmet İletmiş ve Merkez İlçe Başkanı Basri Durmaz, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimden önce partisinin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Hükümetin son bir yıldaki politikalarını eleştiren SP İl Başkanı İletmiş, AKP’ye karşı şu anda Türkiye’de tek seçenek olarak SP'nin bulunduğunu iddia etti. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın teklifi doğrultusunda il başkanlığını kabul ettiğini belirten İletmiş, "Bu işe gönüllü olduk. Genel başkanımız beni aradı, bu işe uygun gördüğünü ve bu görevi bana vermek istediğini söyledi. Ben de bu görevi kabul ettim. 50 yıldır çizgisinden sapmayan tek parti SP'dir. Daha güzel bir hizmet için yola çıktık. Teşkilatlarımız seçime hazır. Önümüzdeki günlerde adaylarımızı kamuoyuna açıklayacağız.” dedi. 18 yıldır iktidardan uzak bir parti olarak, bu seçimde baraj korkuları olmadığını ifade eden Ahmet İletmiş, "AKP’ye karşı şu anda Türkiye’de tek alternatif parti SP'dir. Geçmişte Refah-Yol hükümeti zamanında yapmış olduğu başarılı hizmetler, bu partinin refaransıdır. Şu anda SP, ülkeyi düştüğü bu durumdan kurtaracak tek partidir." şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Başkanı Durmaz ise yerel seçimlerde elde ettikleri başarıyı genel seçimde tekrarlamak istediklerini belirterek, "Bütün ilçelerde teşkilatlarımız hazır durumdadır. Ev ev, sokak sokak gezip partimizi anlatacağız. Artık değişim zamanı geldi. Huzur ve barışın adresi SP'dir." dedi.