Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, her seçimin önemli olduğunu fakat 1 Kasım seçimlerinin daha da önemli olduğunu açıkladı. Uyar, vatandaşları önce 31 ekim cumartesi günü yapılacak SP Konya mitingine, ardından 1 Kasım Pazar günü yapılacak seçimde oy kullanmaya çağırdı.

Hasan Hüseyin Uyar, SP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yaşadığı anti demokratik sürece ilişkin değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı. Uyar, "Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Her seçim önemli ancak bu seçim bütün seçimlerden önemli. Temel insan hak ve özgürlüklerinin, yani düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü, basın özgürlüğünün yeniden deruhte edilmesi adına bu seçim çok önemlidir. Türkiye'nin çevresinde ve dünyanın değişik bölgelerinde yaşanılan savaşların, zulümlerin sona ermesi, dünyayı kuşatan hak ve adalet merkezli bir medeniyetin kurulması adına çok önemli bir seçimdir. Bu seçim vatandaşın; demokrasi, özgürlük, hukukun üstünlüğü, ekonomik refah, itibarlı dış politika vaadleriyle halkı kandıran ve halkı 'kandırıldık' hikayeleriyle aldatan AKP'ye 'asıl kandırılan bizmişiz' diyeceği bir seçim olduğu için her seçimden önemlidir." dedi.

"Hadiselere size gösterdikleri veya öğrettikleri şekilde bakarsanız olayların arkasındaki gerçek aktörleri göremezsiniz" diye konuşmasına devam eden Başkan Uyar, 13 yıl iktidarda olan AKP'nin seçim öncesi geliştirdiği söylemlere dikkat çekti. SP İl Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "13 yıldır iktidarda olan AKP bugün 'biz iktidara gelirsek; terörü bitireceğiz, ekonomik sorunları çözeceğiz, dış politikadaki sorunları çözeceğiz' diyor. Bununla yetinmeyip 'biz iktidara gelmezsek bu sorunlar çözülmez, çocuklarınız iş bulamaz, 'beyaz Toroslar' caddelere çıkar ha' diyerek vatandaşı tehdit ediyor. Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır, anlayan var mı? Vatandaşın 1 Kasım seçiminde AKP'ye dönüp, '13 senedir sen iktidardasın, bütün bu sorunları neden çözmedin? Hangi cüretle beni tehdit ediyorsun?' diye sorması gerekmektedir."

Türkiye'de basının kraldan çok kralcı, iktidar yanlısı bir düzene sokulduğunu belirten Başkan Uyar, "Basın gerçeği, doğruyu ve hakkı yazmaktan, söylemekten korkar bir hale getirildi. Memleketimiz ciddi sorunlarla boğuşuyor. Demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin zirveye çıktığını iddia eden AKP iktidarı döneminde haksız, hukuksuz bir şekilde özel teşebbüsün mülküne, basın kuruluşlarına el konulmuştur. İktidar, sırf kendisi gibi düşünmediği için özel teşebbüs eliyle kurulmuş basın kuruluşlarına el koymuş, basın özgürlüğüne darbe yapmıştır. Milli birliğin tekrar tesisi, herkesin temel insan hak ve özgürlüklerini yeniden teminat altına alınması için Saadet Partisinin Meclis'e ve iktidara gelmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

SP Konya İl Başkanı Uyar, açıklamasının sonunda 1 Kasım pazar günü yapılacak seçimde bütün vatandaşları oy kullanmaya ve oylarını SP'ye vermeye çağırdı.