Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Aslan için tepki eylemleri devam ediyor. Antalya’da Saadet Partisi Kadın Kolları’nın düzenlediği eylemde idam cezasının geri gelmesini istedi. Saadet Partisi Antalya Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Seval Gedikoğlu, AK Parti hükümetinin istediği zaman bir gecede kanun çıkardığını, idamın acilen yasalara konması gerektiğini söyledi.

Kapalı Yol’da havuzbaşında toplanan Saadet Partili kadınlar katledilen Özgecan için basın açıklaması yaptı. Soğuk ve rüzgâr sebebiyle katılımın az olduğu eylemde kadın kolları üyeleri idam cezasının geri gelmesini istedi. Kadın kolları adına açıklama yapan başkan yardımcısı Seval Gedikoğlu, 2004 yılında Türkiye’de boşanan çift sayısının 91 bin 22 iken, 2014 yılı sonu itibarıyla bu rakamın yüzde 38 artarak 125 bin 305 olduğunu söyledi. Kadın cinayetlerinde de ciddi oranda artış olduğunu ifade eden Seval Gedikoğlu, 2002 yılında kadın cinayet sayısının 66 olduğunu 2014’e gelindiğinde ise bu rakamın 240’a yükseldiğini açıkladı.

Yaşanan bu gelişmelerin kaygı verici olduğunu kaydeden Gedikoğlu, ceza evlerinin dolup taştığını, her gün ülkede yeni bir şiddet veya benzer olayla insanların güne uyandığını belirtti.

‘İSTEDİKLERİNDE BİR GECEDE KANUN ÇIKARIYORLAR’
Türkiye’de idam cezasının AB uyum yasaları çerçevesinde kaldırıldığını hatırlatan Gedikoğlu, daha önce de kendilerinin idam geri getirilmesi için imza kampanyası başlattıklarını ve yetkilileri uyardıklarını ifade etti. Bu yarılarını bir kez daha tekrarladıklarını ifade eden Gedikoğlu, “İstenince bir gecede çıkan kanunlar gibi vakit kaybetmeden idamın acilen yasalarımıza konmasını, dört gündür kanayan bütün vicdanlar adına istiyoruz. Tekrar feci şekilde öldürülen yavrumuza rahmet, tüm ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.” dedi.