SP Uşak İl Başkanlığı, Kent Meydanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı toplu açılış törenine tahsisine itiraz etti. YSK'ye başvuran SP ile BBP'liler, meydanın 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü yapacakları miting için önce kendilerine verildiğini fakat sonra kararın değiştirildiğini belirtti.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan SP Uşak İl Başkanı Yunus Acar, şunları kaydetti: “Yetkili yönetim kurulu üyemiz, tarih hususunda genel merkezimizle de mutabık kalarak, mitingle ilgili her türlü evrakı hazırladıktan sonra Uşak Valiliği’ne müracaat etmiş, 27 Mayıs 2015 günü 17.00-21.00 saatleri arasında hükümet binası önündeki Kent Meydanı'nda miting yapmak istediğimizi 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü bildirmiştir. Yönetim kurulu üyemiz, o gün için başka miting müracaatının olup olmadığını sorduğunda başka müracaatın olmadığı, ilk olarak bizim müracaat ettiğimiz ve hakkın ilk müracaat edenin olduğu söylenmiştir. Bu söz üzerine SP İl Yönetimi olarak hazırlıklara başladık. 50 bin adet el ilanı bastırarak il genelinde dağıttık. 18 Mayıs tarihinde, valilikçe alınan bir kararla alanın müsait olmadığı yönünde bize geri dönüş yapıldı. 27 Mayıs Çarşamba gününün, toplu açılış töreni ve sonra da halka hitap etmek üzere Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edildiğini, dolayısıyla SP olarak 27 Mayıs’ta miting yapmamızın mümkün olmadığını söylemişlerdir. Yönetim kurulu üyemiz de bunu yazılı olarak istemiş ve bu karar yazılı olarak alınmıştır.”

27 Mayıs tarihinden başka genel başkanların programının dolu olduğunu belirten Acar, “Genel başkanların başka müsait günleri olmadığını ve durumun düzeltilmesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na müracaat edildi. Bu bazı AKP'li yetkilileri rahatsız etmiş olmalı ki, 'Bir ortak yol bulun.' diyenler oldu ve 21 Mayıs Perşembe günü valilikten bizi çağırdılar. Sayın Valimiz, bazı izahlardan sonra bize yardımcı olmak amacıyla 27 Mayıs Çarşamba günü saat 17.30’dan itibaren İstasyon Meydanı'nda veya Anıt Önü miting alanında miting yapabileceğimizi bir yazıyla bildirdiler. Takdir edersiniz ki bir miting alanının hazırlanması en az 3-4 saatlik bir zaman ister. 17.30’da teslim alınacak bir alan için bu mitingin yapılmasının mümkün olmadığı aşikardır. Gösterilen bu yer ve zaman, sorumlulara bir kaçamak, bir sığınma, bir mazeret zeminidir. Bu iktidar, 12 yıldır Millî Görüş’ün hakkını gasp ederek ayakta durmaktadır.” şeklinde konuştu.