Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asıltürk, "PKK silahı kesinlikle bırakmaz. Kürtlerin tamamının hakları için 40 bine yakın kişinin ölümüne sebep veren PKK ile müzakere yapılması akla ziyandır” dedi.

Mehmet Asıltürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümet ile HDP’nin çözüm süreciyle ilgili olarak yaptığı ortak açıklamayı değerlendirdi. Türkiye’de 2 yıldır çözüm sürecinin konuşulduğunu anlatan Asiltürk, süreç başladığında Bülent Arınç’ın ‘Sonunun nereye varacağını bilmediğimiz bir sürece girdik’ şeklinde ifade kullandığını anımsattı. Çözüm sürecini müzakere masasına oturanların dışında kimsenin bilmediği bir süreç olarak nitelendiren Asiltürk, şöyle devam etti: “Gelinen noktada AKP’nin en üst tepe noktaları dışında ve PKK’nın tepe noktaları dışında kimsenin içeriğini bilmediği bir çözüm sürecidir. Hükümet yetkilileri ve BDP yetkilileri arasında 10 madde üzerinde anlaştık dedikleri ve açıkladıkları çözüm sürecinin 10 maddesi ile ilgili de yapılan süreçte PKK’nın silah bırakması, bunun karşılığında hükümetin iç güvenlik tasarısı ile ilgili bazı maddeler olmazsa olmaz PKK’nın özellikle bastırıp olmazsa olmaz dediği maddeler konusunda tekrar meclise getirip bunlardan vazgeçeceği konuşuluyor. Şuanda çözüm süreci diye yürütülen bize göre Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki Kürt kardeşlerimizin hakları değil. Hükümetin pazarlık masasına konuştuğu, teröristlerin yani PKK’nın haklarının verilmesi sürecidir. Kürt, Türk demeden kundaktaki çocuğu dahi öldüren bir terör örgütün Kürt kardeşlerimizin hakkını savunmak için Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin karşısında masaya oturması baştan beri yapılan bir yanlışlıktır. 40 bin kişinin katili 350 milyar lira zarara uğratılmasının sebebi olan bir terör örgütü ile oturup da oradaki Kürt kardeşlerimizin hakları ile ilgili pazarlık yapması akıllara ziyan bir durumdur."

Çözüm süreciyle birlikte örgütün Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bir devlet yapısı kurmaya başladığına işaret eden Asiltürk, “Yapılması gereken kardeşlik hukuku çerçevesinde yani ben bir ekmek yiyorsam oradaki kardeşimde bir ekmek yemeli benim çocuğum iş buluyorsa Kürt kardeşimin de iş bulması gerektiğini ifade etti. Asıltürk “Benim yaşadığım iller gelişiyorsa Kürt kardeşimin de yaşadığı il gelişmesi gerekir. Eğer özel sektör zarar ediyor diye kurmuyorsa hükümet kendi kurması gerekir. Şuanda Elazığ’tan öbür tarafa devlet yoktur. Devletin polisi vardır. Jandarması vardır. Ama olaylara müdahil olan PKK’dır. İlçelerde polis gücü ve jandarma gücü oluşturmuşlardır. Yine devletin kaymakamına alternatif kendileri kaymakam atamışlardır. Ne isteniyorsa bunu allayarak pullayarak bu millete yutturmaya çalışılmaktadır. Biz teröristin silah bırakacağına kesinlikle inanmıyoruz. Ama suç işleyen herkesin cezasını çekeceği ve Güneydoğumuzun ve Doğudaki kardeşlerimizin de insanca yaşayacağı bir ortamın oluşması için hükümetin elinden geleni yapması gerekir. Sözde paralel devlet ile mücadele edildiği belirtilerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da KCK tarafından fiilen oluşturulan paralel devlet gözlerden kaçırılmaktadır” diye konuştu.