Saadet Partisi (SP) Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, yaptığı yazılı açıklama ile gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Fırat yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Bir asırdan fazladır, hem Kürt hem de Müslüman olduğu için kafasına balyozlar indirilen ve zulme maruz bırakılan bu halkın önümüzdeki seçimlerde çok dikkatli olması gerekir. Acı ve gözyaşı bu coğrafyanın kaderi değildir." dedi.

'HA SOSYALİZM HA KOMÜNİZM'

Tekçi zihniyet sona ermeden barışın sağlanamayacağını dile getiren Fırat, "Kardeşlik, Konya-Ankara-Eskişehir-İstanbul hızlı tren seferleriyle sağlanamaz. Ancak Siirt-Mardin-Batman-Van-Ankara-İstanbul hızlı tren seferleriyle sağlanabilir. Ha sosyalizm ha komünizm, insanları sınıf ayırımına tabi tutan hiçbir sistem bu coğrafyada tutmaz. Özerklik buradaki tekçi yapıyı güçlendirecektir. Bu da acı ve gözyaşı demektir." ifadelerini kullandı.

'İNSANLAR SUÇ MAKİNESİNE DÖNÜŞTÜ'

Mersin Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan için başsağlığı dileklerinde de bulunan Fırat, "Canice işlenen bu olay bize bir kez daha bu ülkede bir şeylerin yanlış uygulandığını göstermiştir. Toplumun kültür dokusu bozulmuştur. İnancı zayıflamış insanlar sokaklarda adeta bir suç makinesi haline gelmiştir." sözlerini kaydetti.