Yıldız, Afşin-Elbistan A Santrali doğalgaz sözleşmesinin imza törenine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta, partisinin kadın kolları teşkilatı tarafından düzenlenen yetim ve anneleri buluşma etkinliğine katıldı.
Yıldız, burada yaptığı konuşmada, kadına bahşedilen en önemli meziyetlerden birinin de annelik olduğunu söyledi.

Annelik meziyetiyle donatılmanın en büyük şükür ve mutluluk sebebi olduğunu vurgulayan Yıldız, anneliğin "hoşgörü, karşılıksız emek, özveri, sınırsız sevgi ve şefkat" demek olduğunu ifade etti.

Annelerin gayretiyle milli ve manevi değerlere sahip, zorluklardan yılmayan, ahlaki değerleri özümsemiş nesiller yetiştiğine işaret eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Bugün buna daha fazla ihtiyacımız var. Çalışkan ve idealist bir neslin yetişmesindeki en büyük katkıyı tabii ki onlar yapıyor. Dünyanın neresinde, hangi statüde olursa olsun tüm annelerin yüreklerinde merhamet, iyilik, güzellik ve sabır gibi erdemler var. Aslında hayat bir imtihan yeridir ve farklı zorlukları var. Kainat zıtlarla beraber yaratılmıştır. Sağlık var hemen yanı başında hastalık var. Hayatın bir kısım fırsatlarının yanında tehditleri ve sıkıntılar var. Her birimizin imtihanı farklıdır. Yetim, yiyen, içen, yürüyen ve konuşan bir imtihandır. Her zaman söylüyorum; biz devlet olarak onların yanındayız ve olmaya devam edeceğiz."

Yıldız, Soma'da, Ermenek'te, Zonguldak'ta ve diğer maden kazalarında evlatlarını kaybetmiş annelerin gününü kutladığını sözlerine ekledi.