Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), 'Asi Hayat Buluyor' projesi çerçevesinde Hatay'ın can damarı olan Asi Nehri için ilk çalışmasını gerçekleştirdi. HBB, Asi Nehri'nde yapılacak çalışmaların yerel olduğu kadar ulusal ve uluslararası boyuta taşınması ve Asi Nehri için halkın görüşlerini alabilmek amacıyla www.nasilbirasi.org sitesini hayata geçirdi. Kurulan siteyi ziyaret edecek olan vatandaşlar tarımdan ekolojik dengeye, sosyal hayattan turizme kadar birçok konu hakkında görüş belirterek çalışmalara katkıda bulunacak.

Asi Nehri’nde yapılacak olan ıslah çalışmalarıyla, dört mevsim ulaşım, balıkçılık ve su sporlarının yapılması için HBB öncülüğünde kolları sıvayan HATSU ve Mustafa Kemal Üniversitesi'nin(MKÜ) işbirliğiyle yurt içi ve dışından gelen mühendisler, çözüm üretme konusunda yoğun emek harcayacak.

Kurulan internet sitesinin hayata geçtiğini Twitter hesabından duyuran HBB Başkanı Lütfü Savaş, yayımladığı açıklamada, bütün hemşehrilerini www.nasilbirasi.org adresini ziyaret edip görüşlerini aktarmalarını istedi.
Hatay’da ‘Su, Toprak ve İnsan’ denkleminin karşılığı olan Asi Nehri'ni iyileştirip gelecek nesillere tertemiz bırakmak istediklerini belirten Başkan Savaş, Asi Nehri’nin hak ettiği saygınlığa yeniden kavuşması için teknik ve fiziksel anlamda oldukça yoğun emek harcadıklarını ifade etti.