Sağlam, Anadolu Ajansı (AA) Kahramanmaraş Bürosu'nu ziyaretinde, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. ''Yüksek yargı organlarının birleştirilmesi'' önerisine yönelik düşüncelerini dile getiren Sağlam, ''Henüz TBMM'ye yüksek yargı ile ilgili bir talep gelmedi. Ancak, dünyada çok nadir ülkelerde bizde olduğu gibi 7 ayrı yüksek mahkeme, 7 ayrı kesinleşmiş mahkeme kararı verir. Anglo-Sakson dünyasında mahkemelerin bütün kararlarından sonra bir tek temyiz mahkemesi bulunur. O mahkeme nezdinde bütün mahkeme kararlarına itiraz edilir. Dolayısıyla bu anlamda yüksek yargının bir mahkemede birleştirilmesi Türkiye için çok olumlu bir adım olabilir'' dedi.
    
     -Hukukçuların eğitimi-
    
     Türkiye'nin Anglo-Sakson dünyası ile mukayese edildiğinde hukukçuların yetiştirilmesinde eğitim bakımından çok daha farklı olduğunu aktaran Sağlam, şunları kaydetti:
     ''ABD, hukukçuların yetiştirilmesinde eğitim bakımından çok daha farklı ve iyi hukukçu yetiştiriyor. Örneğin, ABD'de her hukukçu doktora yapmıştır. Savcılar ve hakimler onların arasında yapılan seçimle belirlenir. Türkiye'de lisans mezunu gençlerin benim de çok eleştirdiğim staj süresi ile hemen hakimlik ve savcılık yapmaları bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bu anlamda hukukçularımızın daha iyi yetişmesi hususunda dünyadaki örnekleri de ele alarak örneğin iki yıllık stajın bir yılında dışarı gönderilebilir. Yada özel ve kamu hukuku alanında lisans üstü eğitim yaptırılabilir. Bu sayede hem yargı birliği sağlanır hemde iyi eğitim almış hukukçular yetiştirebiliriz.''
     Terörle mücadele ve İmralı görüşmeleri ile ilgili düşüncelerini aktaran Sağlam, Hükümet'in bu konuda Meclis'ten samimi desteği görmediğini savundu.
     ''Bugüne kadar küçük büyük yansımalar oldu'' diyen Sağlam, ''Örneğin, ana muhalefet partisi lideri 'yardımcı oluruz' dedi. BDP Genel Başkanı bazı uzlaştırıcı sözler söyledi. Buna rağmen bu partinin Meclis'teki vekillerinin tutumunda fazla bir değişiklik görmüyorum. Olumsuz bir şekilde eleştirmeye devam ediyorlar. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda insanların acılarını dindirmek için yapılan bu teşebbüse daha olumlu yaklaşırlar'' diye konuştu.
     Sağlam, AA'nın dünyanın ilk 5 ajansı hedefine yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini sözlerine ekledi.