Çitil; “''Kendi kendini kurtaran şehir'' unvanıyla milli dayanışmanın en güzel örneğini veren medeniyetler beşiği Maraşımız, 5 Nisan 1925 yılında TBMM'den ''İstiklal Madalyası'' ve 7 Şubat 1973'te aldığı ''Kahraman''lık unvanıyla tarihteki yerini almıştır” dedi.
Milletvekili Çitil TBMM’de yaptığı konuşmada şunları belirtti; “Kahramanmaraşımıza İstiklal Madalyası verilmesinin yıl dönümü nedeniyle söz almış bulunmaktayım. Sizleri ve ekranları başında bizi izleyen Kahramanmaraşlı Hemşehrilerimi sağıyla selamlıyorum.

Hepinizin bildiği gibi Büyük Türk Milletinin kaderinin yazıldığı Milli Mücadele Döneminin önemli cephelerinden biri de kadim şehrimiz Maraşımız olmuştur.

Millet olarak tarihten bu yana bayraksız, vatansız ve milletsiz kalmadığımızın en önemli kanıtları; Maraşmızın dillere destan olan vatan savunması ve 12 Şubat ruhu olmuştur” dedi

ÇİTİL, “HALKIMIZ  TEK YÜREK, TEK BİLEK OLMUŞTUR”

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil Meclis’deki konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu kadim şehrin kahraman evlatları; işgal döneminde 10 mahallede teşkilatlanarak 22 gün 22 gece devam eden savaştan tek yürek, tek bilek olmuş bir vaziyette zaferle çıkmıştır. Vatan, bayrak ve namus için mücadele eden ecdadımız, şanlı savaştan alnının akıyla bu kutlu zafere imza atmıştır.

''Kendi kendini kurtaran şehir'' unvanıyla milli dayanışmanın en güzel örneğini veren medeniyetler beşiği Maraşımız, 5 Nisan 1925 yılında TBMM'den ''İstiklal Madalyası'' ve 7 Şubat 1973'te aldığı ''Kahraman''lık unvanıyla tarihteki yerini almıştır.

İşgal kuvvetlerine ilk kurşunu atarak Maraş'ta kurtuluş mücadelesinin kıvılcımını ateşleyen merhum Sütçü İmam ve ardı sıra yürüyen pek çok isimsiz kahramanla yazılan bu destan, nesilden nesile aktarılacak ve diri tutulacak milli bir ruhun ve tarih şuurunun adı olacaktır. 

Bir Kahramanmaraşlı olarak gururla ifade ediyorum ki; Kahramanmaraş; Kurtuluş savaşında sadece kendi toprağını değil, civar illerinde yardımına koşarak top yekün bir savunmanın, güçlü silahlar ve asker üstünlüğüne rağmen onurlu ve iman dolu bir direnişin adı olmuştur. Bu yüzdendir ki; milli mücadeleye katılmayan tek bir fert bile olmamıştır. O yüzden bu mücadele, millet olarak milli ve manevi değerlere sahip çıkmanın, bir karış vatan toprağı için seve seve can vermenin, Allah rızası için savaşmanın yıldızlaşmış ve bayraklaşmış örneklerinden olmuştur” dedi

Çitil;  Çanakkale’de, Kahramanmaraş’ta, İnönü’de verilen kutlu mücadelelerden zaferle çıkan bu Aziz Milletin torunları olarak bizler, bugün yanı başımızda türlü zorluklarla mücadele eden aynı coğrafyayı ve aynı medeniyeti paylaştığımız kardeşlerimize ensar gömleğini giyip yaralarına ilaç olmak içi elimizden geleni yapıyoruz. İçeride de milli birlik ve beraberliğimize göz diken tüm yapılar ve terör örgütleri ve uzantılarıyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bu aziz milletin oy vermek suretiyle sorumluluk verdiği tüm partilere düşen görev, Bugün bu yüce Meclisin en önemli görevi; hep birlikte hareket edip ülkemizin, devletimizin bölünmez bütünlüğü ve bekası için çalışmak, yanlışa hep birlikte amasız, lakinsiz yanlış demektir diye düşünüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal ve İstikbal Mücadelesinde canlarını vermiş aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyor, ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamının sağlamak adına hayatını kaybeden tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza da Allahtan rahmet, kalanlarına da başsağlığı ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yine bu vesile ile siz değerli milletvekillerimizin ve İslam Aleminin yaklaşan mübarek Üçaylarını ve Regaip Kandilini de en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.