Kahramanmaraş siyasetinin önümüzdeki 5 yıllık hareket planını belirleyen Temayül önceki gün gerçekleştirildi. 2 bin 576 AK Parti delegesi Büyükşehir ve 11 belediye için fikirlerini söyleyerek Ankara siyasetine bir mesaj verdi.

Isınan siyasi arena yerini seçimlere bırakmak için gün sayıyor. Kulislerde bir çok kişinin ismi günden güne zikredilirken, halktan kopuk belediye başkanlarına kesinlikle yer verilmeyecek. AK Partinin kalesi durumunda olan Kahramanmaraş’ta önceki gün yapılan temayül yerini kulis haberine bıraktı.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELER

Kulislere sızan bilgilere göre bu sene Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi için sürpriz bir aday olmazsa Fatih Mehmet Erkoç’un kalacağı yönünde. Ama seçimin sürpriz olacağı ilçelerde yok değil. Elbistan’da iki güçlü Türkiye siyasetinin yön vericisi var. Birisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı diğeri ise CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç. Elbistan için seçimin kazananı AK Parti CHP ve Kahramanmaraş’ta bir vekil çıkaracak kadar oy çıkaran İYİ parti arasında geçecek gibi görünüyor. Afşin’de ise AK Parti MHP arasında bir çekişme söz konusu. Göksun’da seçimin kazanı yüksek ihtimal Ak Parti gibi görünürken Göksun’da MHP tabanında ciddi oyları bulunuyor. Ekinözü ise AK Parti alır gibi gözüküyor Çağlayancerit seçmeni ise gönlünü ne kadar AK Partiye verse de MHP tabanı yok sayılmayacak kadar az. Belki de siyasetin en kestirilemeyen ilçesi Pazarcık. Pazarcık’ta CHP, MHP, AK Parti ve İYİ Partinin şans oranı yüksek. Şu anda AK Partili belediyeye sahip olan Pazarcık 31 Mart günü yeni sonuçlara gebe durumda. Nurhak ise açık ara CHP’nin kalesi olmayı sürdürüyor. Türkoğlu’nda AK Parti rüzgarı eserken Dulkadiroğlu ve Onikişubat Belediyeleri içinde AK Partili kalacak gibi görünüyor.

DELEGELER OYLARINI KULLANDI

2 bin 576 AK Parti delegesi internet üzerinden temayüle katılarak adayları oyladı. Bu sene ikinci bir yenilik ise mevcut belediye başkanlarının tekrar aday gösterilmemesi oldu. Genel Merkez tarafından başarılı bulanan belediye başkanları tekrar görevine devam edecek. Hal böyle olunca Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkan adayları tekrar aday konulmadı.

106 ADAYIN 10 TANESİ STANT AÇMIŞTI
Öte yandan Kahramanmaraş Merkez spor kompleksinde yapılan temayül sırasında 106 adayın yaraştığı aday adaylığında 10 tane adayın stant açması dikkat çekti. Bu kadar az adayın stant açması ise diğer adaylarının sadece ismim  olsun gerisi mühim değil tezinin konuşulmasına neden oldu.