Milliyetçi Hareket Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, “Kahramanmaraş Dondurma, Biber ve Yaylaları gibi özel değerlerini tüm Dünya'ya tanıtacak”dedi.

Kahramanmaraş'ın Dondurma, Biber, Altın İşleme, Ayakkabı ve Tekstil sektörünün tanıtıma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, “Şehrimizin kendine has Kahramanmaraş'ımızı ön plana çıkaracak çok özel değerleri var. Maalesef bugün Dondurma ve Biber'in bile festivalini yapmıyorlar. Biz göreve geldiğimizde Uluslar arası Dondurma ve Biber festivali yapacağız. Dondurma dediğiniz zaman akla Kahramanmaraş geliyor ama biz Dondurma ile şehrimizi daha da iyi tanıtabiliriz. Kahramanmaraş biberi de Dondurma gibi isim yapmalı. Sadece bunlarda değil. Ayakkabı sektörü, kuyumculuk sektörü gibi yine çok önemli değerleri var. Bunları Kahramanmaraş'ta bile bilmeyen sayısız vatandaşımız var. Bugün Ayakkabı sektörümüz Avrupa'ya ihracat yapıyor. Kuyumculuk sektörümüz yine aynı şekilde ama maalesef bu değerlerimize hiçbir zaman sahip çıkılmadı. Bizim dönemimizde bu değerlerimiz hak ettiği ilgiyi görecek. Yapacağımız Uluslar arası festivallerle bu değerlerimizi ön plana çıkaracağız”dedi.

İSTANBUL'DAN ÇOK HARCAMIŞIZ! PARALAR NEREDE?
Temizkan, “Tören ve temsil harcamalarına baktığınız zaman Kahramanmaraş Belediyesi 9 trilyon ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bile fazla harcama yapmış ama Allah aşkına bir kişi de söylesin. Bu vatandaşa 9 trilyonluk ne töreni ne temsili gösterdiniz. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bile fazla para harcıyorsunuz ama Dondurma festivali bile yapamıyorsunuz. Sormazlar mı adama nereye gidiyor bu trilyonlar.  Kahramanmaraş'ın Dondurması ve Biberi neden festivallerle daha da ön plana çıkarılmıyor. O Kadar para harcamışsınız ama bir dondurma festivalimiz bile yok. Kahramanmaraş halkı artık her şeyi daha iyi biliyor. Yapılan harcamaların doğru yapılmadığını herkes gördü. Kahramanmaraş'ın kaynaklarını akıllı bir yönetim ile bu işlerin üstesinden fazlasıyla gelir. Hem genel bütçeden yatırım yok. Hem neredeyse bütün yatırımları Belediye bütçesi ile yapıyoruz ama maalesef ortada kayda değer bir icraat yok. Kahramanmaraş bu kadar kötü bir yönetimi hak etmiyor. Su cennetiyiz diyorsunuz ama bakıyorsunuz ki ülkenin en pahalı sularından birini içiyoruz. Tanıtım ve temsillerde 17 milyonluk İstanbul'dan bile çok para harcıyorsunuz ortada tanıtım adına kayda değer bir faaliyet yok. Biz Kahramanmaraş'ımızın hak ettiği ilgiyi görmesini sağlayacağız”diye konuştu.