NİZİP (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin "Terörün amacı Türkiye'de istikrarı bozmak ve Tükiye'nin kendi içine dönmesini sağlayıp, etrafında olup bitenlere karşı bir duruş sergilemesini engellemektir." dedi.

Şimşek, Abdulkadir Senkeri İnsani Yardımlaşma Derneği tarafından Suriye direnişinin 5. yılı nedeniyle Nizip Ticaret Borsası Salonu'nda düzenlenen törende, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

"Terörün amacı Türkiye'de istikrarı bozmak ve Türkiye'nin kendi içine dönmesini sağlayıp, etrafında olup bitenlere karşı bir duruş sergilemesini engellemektir" diyen Şimşek, şunları kaydetti:

"Terörün mesajı Türkiye'ye; etrafınızda olup bitenlerle ilgilenmeyin, Suriye konusunda bir söz söylemeyin, kendi içinize dönün ve yakın coğrafyada tekrar sergilenen büyük oyuna karşı bir duruş sergilemeyindir. Terör asla amacına ulaşamayacaktır. Türkiye güçlü bir ülkedir ve biz mutlaka ve mutlaka muzaffer olacağız inşallah. Milletimiz olup bitenleri iyi görüyor, iyi okuyor. Terör asla amacına ulaşamayacaktır."