Bugüne kadar Aksaray’a havaalanı, demiryolu ve şehir stadı konusunda açık hava basın toplantıları düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetimi, açık hava basın toplantılarının 4.'sünü Aksaray’a Tıp Fakültesi hakkında gerçekleştirdi. Temsili olarak tıp fakültesi çadırının kurulduğu alanda düzenlenen basın toplantısında Aksaray’a tıp fakültesi yapımının dönemin siyasi iradesi tarafından engellendiği vurgulandı.

Tıp Fakültesi hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Ayhan Erel, ‘’Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak ağzımızda tüy biten, tıp fakültesini sorununu yerinden Aksaray’ın gündemine taşımak amacıyla bugün sizlerle birlikte Tıp Fakültesi çadırında bir basın toplantısı yapmak gereğini duyduk. Seçim süreci boyunca Aksaray’ın temel sorunlarını ve ihtiyaçlarını gündeme getirdik. Siyasetini toplumun ihtiyaçlarına göre belirledik. 13 yıldır iktidardınız neden bu projeleri gerçekleştirmediniz? 13 yılda yapamadıklarınızı bundan sonra nasıl yapacaksınız? Biz tıp fakültesinin Aksaray için bir lüks değil Aksaray’ın coğrafi konumu itibariyle bir ihtiyaç olduğunu söylüyoruz’’ dedi.

‘AKSARAYLI HASTALARINI BAŞKA İLLERE TAŞIMAYACAK’

Aksaray’a emsal sayılabilecek illerin tıp fakültesine sahip olduklarına dikkatleri çeken MHP milletvekili adayı Turan Yaldır, ‘’İçinde bulunduğumuz çadırın olduğu yerde, 2011 yılında dönemin AKP milletvekilleri siyasi bir irade koymuş olsalardı, Aksaray Üniversitesine bağlı bir tıp fakültesinin ve aynı zamanda eğitim ve araştırma hastanesinin girişinde bu basın toplantısını düzenliyor olmayacaktık. Kırıkkale ilimize 2010 yılında yapılan eğitim ve araştırma hastanesini göstermek istiyorum. Kırıkkale ilimiz bugün 271 bin nüfusa sahip. Aksaray’daki siyasi irade bir vefasızlık yapmasıydı gördüğünüz proje üzerinde bulunduğumuz alana yapılacaktı. Bugün Ahi Evren Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi sayesinde Kırşehirli vatandaşlarımız sağlık problemlerini kendi illerinde çözüyorlar. Kırşehir ilimiz 223 bin nüfusa sahip. Bu örneklerini verdiğimiz illerimiz Aksaray’la emsal sayılabilecek, hatta emsal sayılamayacak illerimizdir. 284 bin nüfuslu Bolu’ya tıp fakültesi yapılırken komşumuz Niğde’ye tıp fakültesi kararı alınmışken Aksaraylı hemşerilerimiz ne yazık ki geçtiğimiz 13 yılda her gün Kayseri iline ve Ankara iline hasta taşıyor. Vereceği oylarla Allah’ın izniyle Kayseri’ye, Konya’ya, Ankara’ya hastalarını taşıma söz konusu olmayacak.’’ ifadeleri kullandı.

RESMİ BELGELERLE KONUŞTU

Ardından Aksaray’a tıp fakültesi yapılmamasını AK Parti milletvekillerinin vurdumduymazlığına bağlayan Turan Yaldır, ‘’Aksaray Üniversitesi ne tıp fakültesi kurulması ile alakalı dönemin rektörünün ve rektör yardımcısının imzasının bulunduğu resmi evrakta Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi için ayrılan yer belirtilmektedir. YÖK’ün Aksaray’a tıp fakültesi yapımı ile alakalı kararının olduğu belge. Bu evrakların tamamı şunu gösteriyor. Resmi kurumlardan gerekli yazışmaların tamamı yapılmış. Arazi tahsisi yapılmış. Aksaraylı iş adamları buraya yapılacak bina ile alakalı gerekli yardımı yapacaklarını beyan etmişler. Üniversite senatosundan ve YÖK’ten karar çıkmış. Ama dönemin Aksaray AKP milletvekilleri ve dönemin belediye başkanının vurdumduymazlığı ve birbirleri ile olan iç çatışmasından dolayı tıp fakültesi yapılamamıştır. Allah’ın izniyle Aksaray’a Tıp Fakültesi yapmak bizlerin boynun borcudur diyorum.’’ şeklinde konuştu.

Daha sonra MHP İl yönetimi tarafından sunulan projelere rakamsal engellerin çıkarıldığı söyleyen MHP milletvekili adayı M. Tuğrul Karacaer, ‘’Seçim süresince Aksaray’a demiryolu, tıp fakültesi, havaalanı dedik. Önümüze hep rakamsal engeller koydular. Şu kadar nüfus lazımmış. Bu kadar yolcu lazımmış diye engeller çıkardılar. Ama hep kendi kendilerini yalanladılar. Aksaray’ın bu kanayan yaralarını onarmak, alamadığı hizmetleri almak Milliyetçi Hareket Partisi’nin, bizim boynumuzun borcudur.’’ dedi.