MHP ve AK Partinin yerel seçimlerde ittifak yapılmayacak açıklamasının ardından gözler Büyükşehir Belediye Başkanlığına çevrildi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa seçim için en kritik bölgeler olurken, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin de bölgenin en önemli illerinde ise mevcut adayların şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere 5 ay kalırken, siyasi kulislerde aday adaylığı görüşmeleri başladı. 16 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti, belediyecilikte önemli mesafeler kat ederken CHP ve MHP adaylarının da etkili olduğu iller var. Genel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin seçim ittifakı yapması ile başlayan birliktelik yerel manada yaşanmayacak. Her iki liderde yerel seçimlere ayrı ayrı gireceğini belirttiler.

2014 yılında Büyükşehir yasası ile Büyükşehir olan Kahramanmaraş’ta ise mevcut adayların yanı sıra yeni adayların da çıkacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

AK PARTİ'NİN EN GÜÇLÜ ADAYI FATİH MEHMET ERKOÇ 

2001 yılında AK Parti ile siyasetin içinde olan ve 2014 yılında ise Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Erkoç, şehrin kalkınması için var gücü ile çalıştı. Aralık ayında adaylığının açıklanması beklenen Erkoç, yeni projelerinde startını bu tarihte verecek.

AK Parti’den en güçlü aday gösterilen Erkoç’un ikinci döneminde yapacağı birçok projesi de hazır bulunuyor. 2014 yılında göreve gelirken verdiği vaatlerin hepsini teker teker gerçekleştiren Erkoç, hizmet süresi boyunca yetişmeyen yüzde 5’lik projelerin de hepsini yapmak çalışıyor. Özellikle Ulaşım, Sosyal belediyecilik, teknik belediyecilik konusunda, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek alan Erkoç, yaptığı hizmetler ile kırsal ve şehirdeki tüm halkın da takdirini kazandı.

KAHRAMANMARAŞ’IN MHP, CHP ve İYİ PARTİ ADAYLARI

Kulislerden alınan bilgilere göre Kahramanmaraş’ın CHP ve MHP adayları için çalıştığı öğrenildi.

CHP ADAYI

İsmi zayıf olarak nitelenen 4 aday öne çıkarken, sürekli görüşmeler yapıldığı bildirildi. Genel seçimlerde İYİ Parti’den yut dışı oylarının gelmesi ile Milletvekilliğini alan CHP’de ise vekil Ali Öztunç’un adının zikredilmesi acaba Öztunç vekil mi? Olacak sorularını akıllara getirdi. Yaptığı çalışmalar il halkın gönlünde taht kuran Öztunç’un Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmesi için vekillikten istifa etmesi gerekiyor.

MHP ADAYI

2014 yılında MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Profesör Doktor Tahir Akgemci olurken, bu seçimlerde kimi çıkaracağı ise sır gibi saklanıyor.

İYİ PARTİ ADAYI

Genel seçimlerde 44 vekil çıkaran İYİ Partinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz adayların olduğu öne sürüldü. Bunlardan birisi ise Kalp doktoru Bülent Meşe. Kesin olmayan kaynaklara göre BBP kökenli birinin de İYİ Partiden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan odayı olması bekleniyor. Partide Büyükşehir Belediyesi adaylığı için kulislerde konuşulan ismin ise Mehmet Akif Kütükçü olduğu öne sürüldü. Yine Kahramanmaraş’ın metropol ilçelerinden olan Onikişubat Belediyesine ise İYİ partiden genç iş Adamı Serdal Kurtoğlu’nun olacağı öne çıkan kulis bilgileri arasında.

MAHİR ÜNAL’IN AÇIKLAMALARI

Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi ve en sonda Elbistan’a doğalgaz verilme töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, halkın ne tip başkanlara ihtiyacı olduğunu sıralamıştı. Ünal konuşmasında: “Allah’ta nasip ediyor beraberce gerçekleştiriyoruz. Mart yerel seçimlerinde bu eksiğimizi de tamamlayacağız. Hükümet olarak Elbistan’ımıza çok yatırım yaptık. Ama yerel yönetimlerde ciddi bir eksikliğimiz var. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bu eksikliği kapatmak için ciddi caba sarf etti. Ama belediyenin şehir ile ilgili yapması gerekken hizmetler ve şehri taşıyacak olan ilçe belediyesidir. İnşallah Mart ayında yerel seçimlerde hep beraber Elbistan’ımızı ayağa kaldıracak, ehliyeti ile liyakati ile bilgisi ile yönetimi ile şehre duyduğu sevgi ile Elbistan’ımızı ayağa kaldıracak bir belediye başkanımız olacak. Bunu hep birlikte yapacağız, burada Elbistan’ımızı merkez alarak, hepimizin üzerinde mutabık kalacağı liyakatli, ehliyetli ve şehrül emin diyebileceğimiz, şehir emaneti olan şehrimizi emanet edebileceğimiz bir belediye başkanı seçeceğiz.

1994 YILI MİLAT BİR YILDIR

AK Parti Belediyeciliğinin başlangıcı 1994 Recep Tayyip Erdoğan Belediyeciliğidir. 1994 Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı olduğunda, büyük ekonomik kriz var mıydı? Vardı. Hükümetler yerel yönetimlere ödenek göndermiyordu. Tayyip Erdoğan İBB olduğunda, benim ödeneğim yok demedi. İstanbul’un 3 temel sorunu vardı. Çöp, çukur, çamur üçünü de halletti. Yetmedi, sosyal belediyecilik nasıl birşeydir herkese gösterdi. Yetmedi, şehrül emin olmak nedir herkese gösterdi. Yetmedi, kaynakları israf etmeden, yeni kaynak oluşturarak şehir nasıl planlanır herkese gösterdi

16 YIL ÖNCESİNİ HATIRLAYALIM

Bundan 16 yıl öncesini tekrar tekrar hatırlayalım. Biz unutkan bir millet değiliz. Biz kahramanlarımızı ve hainleri asla unutmayız. Vefakâr bir milletiz. Bu millet arif bir millettir. 16 yıl öncesini bir hatırlayalım. Çektiğimiz sıkıntıları, eziyetleri şöyle bir hatırlayalım. Biz 16 yıl öncesinde şehirler ile ilgili düşüncemiz şu idi. Çöp olmasın, Çamur olmasın, Çukur olmasın yeter diyorduk. Yani belediyecilikten, milletin beklentisi, çöpten çamurdan çukurdan kurtulmaktı. Devlet yönetimi ile ilgili beklentisi ise yasaklar olmasın, yoksulluk olmasın, yolsuzluk olmasın. O yüzden AK Parti iktidara gelirken dedi ki; 3 Ç ve 3Y yani (Çöp, Çukur, Çamur) bunları temizleyeceğiz. Yasakları, Yoksulluğu ve yolsuzluğu ortadan kaldıracağız. 16 yılda bırakın çöpü, çukuru, çamuru belediyelerimiz dünya da örneği olmayan bir belediyecilik ortaya koydular. Kültür Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Bilgi Evleri yaptılar. Emeklilerimiz için okuma merkezi yaptılar”

Haber 46/Kulis