Pakdil, yaptığı yazılı açıklamada, deprem gerçeğine karşı herkesin bilinçli olması gerektiğini belirtti. Depreme karşı ciddi hazırlık yapılması gerektiğine işaret eden Pakdil, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'nin deprem haritasına bakıldığında, ciddi risklerin bulunduğunu görüyoruz. Ancak son yıllarda inşaat sektöründeki teknolojik gelişmeler sebebiyle binaların kaliteli artmıştır. Bunun yanında Kentsel Dönüşüm Yasası ile eski ve riskli binalar yenilenecek. Bu çalışmalarla birlikte depremlerde yaşadığımız acı faturalar azalacaktır.''
     Büyük sanayi tesislerinin bulunduğu ve nüfusu bir milyonu geçen 11 büyük kentinin deprem riski taşıdığını vurgulayan Pakdil, son 63 yılda 32 bin vatandaşın depremlerde hayatını kaybettiğini anımsattı.
     İnşaat sektöründeki yenilenme ve kalitenin yükselmesiyle birlikte insanların artık kendilerini güvenli hissetmeye başladığın aktaran Pakdil, ''Türkiye'nin yüzde 66'sı 1'inci ve 2'inci derece deprem bölgesinde. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasıyla birlikte de binalarını yenilemek isteyen vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Yarın olmadan, deprem faciaları yaşanmadan biran önce harekete geçerek şehirlerimizi yenilememiz gerekmektedir'' değerlendirmesinde bulundu.
     Pakdil, ülke olarak depremlerden en az zarar görmenin en önemli bileşeninin eğitim ve farkındalık çalışmaları olduğunu kaydetti.