Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, içinde darbelere gerekçe olarak gösterilen 35. maddenin de bulunduğu Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu onaylamasıyla ilgili olarak AK Parti iktidarları döneminde demokratikleşme yolunda çok mesafeler alındığını kaydetti. Her 10 yılda bir darbe yaparak veya darbe girişiminde bulunarak Türkiye'nin 10 yıl geriye götürüldüğüne değinen GÜVENÇ, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

“Yakın tarihimizde ülke olarak çok karanlık günler yaşadık. 27 Mayıs 1960 yılında başlayan Askeri darbeyi yapanlardan daha sonra hesap sorulmadığı için 12 Mart Muhtırası,12 Eylül Askeri Darbesi,27 Nisan e muhtırası, andıçları ve 28 Şubat post modern darbeleri peş peşe millet olarak yaşamak zorunda kaldık. Ancak Ak Parti iktidarı ile her şey değişti. Artık Millet iradesine sahip çıkan bir iktidar ve bunu görüp inanan bir millet var. Bu millet, Ak Partiye inandığı için hem her seçimde Ak Partinin oylarını artırmış, referandumla askeri ve yargı vesayetini kırdığı gibi 1982'de Anayasada yer alan geçici 15.maddeyi de kaldırarak darbecilerin yargı önüne çıkarılmasını sağlamıştır. Bugün Meclis'ten gecen ve darbelere dayanak olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik öngören kanunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasıyla silahlı kuvvetlerimiz artık asli vazifesini icra edecek, darbeci zihniyet ise artık darbeye yasal zemin ve kılıf da bulamayacaktır. Türkiye son 10 yılda önemli dönemeçlerden geçmiştir. AK Parti'nin icraatları ve başbakanımızın dik duruşu sayesinde bu dönemeçler çok şükür ülkemizin kazanımlarıyla atlatılmıştır. En büyük kazanımımız ise demokratikleşme alanında olmuştur. Geçmişte yaşanan o karanlık günler ne kadar hortlatılmak istense de geri dönmemek üzere tarihe gömülmüştür. Türkiye için o günler Allah'a şükür geride kalmıştır.”

GÜVENÇ, Mısır'da yaşananlara da değinerek; “ Mısır'da yaşanlar darbe mantığının nelere yol açtığının en sıcak örneğidir. Darbelerden menfaatlenen ülkeler Mısır'daki darbeye sessiz kalarak gerçek yüzlerini göstermiştir. Amerika hala olayı katliam olarak görmemekte tarafların çatışması olarak nitelendirmektedir. Amerika'nın bu tutumu dünya kamuoyunda şiddetle kınanması gereken bir tutumdur. Mısır halkının da bir an evvel bu zulümden kurtulmasını diliyorum.” Dedi.