Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, ülkenin dış politikada bu kadar aciz ve güçsüz kalmasında yegane sorumlusunun Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu savundu.

Ülkenin dış politikada etkisiz elaman olarak kalmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu'nun imzası olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, "Bugün ülkemiz yakın komşuları ve dünyada sözüne itibar edilmeyen bir ülke haline gelmiştir. Ortada Doğu'da istenilmeyen ülke haline geldik. 4 yakın komşumuzda büyükelçimiz yok. Bunun da yegane sorumlusu Ahmet Davuoğlu'dur." dedi.

Kardeşim Esed diyerek Bakanlar Kurulu'nu Şam'da toplayanların bugün 2 milyonun üzerinde Suriyeli'yi ülke sınırları içine çektiğini belirten Bıyıklıoğlu, stratejik derinlik diyerek hayalperestlik dış politika uygulamalarıyla Türkiye'nin önünü tıkadıklarını kaydetti.

Siyasi iktidarın, yanlış Mısır, Suriye ve Irak dış politikalarının ülkeyi kendi bölgesinde sevilmeyen ülke konumuna getirdiğini savunan Bıyıklıoğlu, "Maalesef ülkemiz hayalperest bir hükümetin 'komşularımızla sıfır sorun' diyerek bugün sırf sorunlu hale getirmiştir. Ülkemizin dış politikada bu kadar elinin kolunun bağlı kalmasında yegane sorumlu dışişleri bakanlığı döneminde yanlış politikalara imza atan Ahmet Davutoğlu'dur." diye konuştu.

Parti binasında basın açıklaması yapan Bıyıklıoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrası yeni bir hükümet kurulmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısına iyi kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti ile koalisyon kuracak olan her partinin kaybolmaya mahkum olacağını belirten Bıyıklıoğlu, iktidarın, Meclis'te çoğunluk gücüyle 18 ay içinde hayata geçirdiği antidemokratik yasaların ortadan kalkması için AK Parti dışında kurulacak olan her iktidarın ülkeyi rahatlatacağını kaydetti.

"AK PARTİYLE KOALİSYON KURACAK HER PARTİ YOK OLMAYA MAHKUMDUR"

Bıyıklıoğlu, ülkenin hali hazırda polis devletiyle yönetildiğini ve 7 Haziran'da seçmenin aklı selim davranarak ülkeyi başkanlık sistemi adı altında dikta bir rejime dönüşmesine izin vermediğinin altını çizdi. Bıyıklıoğlu, "Halkımız 7 Haziran'da AK Parti'nin keyfi ve hukuksuz uygulamalarına dur demiştir. Seçmen seçimde tıkanan hukukun açılmasını istiyor. 17-25 Aralık dosyalarının yeniden açılmasını istiyor. Bugün ülkemizde hukuk kalmamıştır. Hukuk ülkemizde işlemez hale gelmiştir. Parti devleti istemiyorum demiştir. Ülkemizde bugün resmen parti devleti hakimdir. Yargı tek adamın emri altındadır. Hukukun hızlı bir şekilde işlemesi için AK Parti dışındaki kurulan hükümetle olacaktır. AK Parti devlet zırhına dönüşmüş bir parti haline gelmiştir. Parti devletine dönüşmüştür. Ülkemizin huzur ve refaha ermesi için AK Parti'den kurtulması gerekir. AK Parti ile koalisyasyon kuran her parti de yok olmaya mahkumdur." diye konuştu.