Çayır, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon Davası'nın bir mahkumiyetle sonuçlanmasının Türkiye için bir ilk olduğunu söyledi.

Türkiye'de darbeye teşebbüs edenlere hukuk ve adaletin ceza verdiğini ileri süren Çakır, şunları kaydetti:

"Kararın ardından 'kurunun yanında yaş da yandı' gibi şeylerin konuşuldu. Bu ülkede yargıya saygı duyulmalıdır. Yargı kararı ilahi bir emir de değildir. Türkiye'de ve siyasi hayatımızda kendisini bu ülkenin sahipleri ve bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı sayan, sivil ve askeri bürokrasi her dem tepemizde boza pişirmiştir. Halk devamlı yönlendirilmiş ve maniple edilmiştir."

Ergenekon Davası'nda çıkan kararlarda darbeye bir teşebbüsün açıkca görüldüğünü savunan Çayır, "Darbe teşebbüsünün olduğu görülürken, kimin nerde nasıl durduğu, nasıl teşvik ettiği, nasıl rol aldığı mahkemenin bileceği bir iştir. Suçsuz insanlarda ceza almış olabilir ama ortada bir vaka var. Bu vaka da Türk milletinin alışık olduğu darbeler silsilesinin hala devam ettirilmek istendiğidir" ifadesini kullandı.

 

- "Artık millet iradesine silah çekmeyecekler"

 

Milleti uyanık olmaya ve iradesine sahip çıkmaya davet eden Çayır, milletin dik durması halinde darbe heveslerinin kursaklarda kalacağını dile getirdi. 

Yargının 12 Eylül Davası'nı da hızlandırması gerektiğini belirten  Çayır, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ilk kez teşebbüs de olsa bir darbe, darbe almıştır. Darbe, darbe almaya devam ettiği sürece de Türkiye normalleşecek ve demokratikleşecektir. Darbeyi teşebbüs aşamasına bırakmayıp tamama erdirmiş olan yargının, 12 Eylül'ün dikdatörlerini de görmelerini ve işlerini hızlandırmalarını bekliyoruz. Bundan sonra ayaklarını yorganına göre uzatacaklar. Akıllarını başlarına alacaklar. Demokratik hayata müdahele etmeyecekler. Artık millet iradesine silah çekmeyecekler. Yeter artık millet iradesine silah çekmek yok."

Çayır, sandıkla iktidara gelenin yine sandıkla gitmesi gerektiğini sözlerin ekledi.