HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın yol haritasını açıkladığı toplantıya katılan HDP'li Çerkesler, 'Çerkesler Demirtaş'ı destekliyor' pankartı ve Çerkes bayrağı açmışlardı.

Çerkeslerden Köşk seçimi çağrısı

Buna tepki olarak Twitter'da başlatılan kampanyada "ÇerkeslerTayyip ErdoğanıDestekliyor" hastagi ile Tayyip Erdoğan'a destek mesajları paylaşılmaya başlandı.

Twitter'da TT olan ve bir merkezden yönetildiği izlenimi oluşturan mesajlarda hadis ve özlü sözlerin ardından "ÇerkeslerTayyip ErdoğanıDestekliyor" hastaginin paylaşılması dikkat çekiyor.

RESMİ KURUMLARDAN BİR AÇIKLAMA YOK

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Çerkesler arasında farklı eğilimler Çerkesler adına destek kampanyaları başlatsa da, Türkiye'de yaşayan Çerkeslerin en büyük kurumları olan Kafkas Dernekleri Federasyonu, Çerkes Dernekleri Federasyonu, Kafkasya Forum ve Abhaz Dernekleri Federsyonu gibi kurumlardan bu konuda bir açıklama yapılmadı ve taraf bildirmedi. 

Demirtaş'ın yol haritasını açıkladığı toplantıya katılan Çerkesler, "Çerkesler Selahattin Demirtaş'ı destekliyor' pankartı açmıştı.

İşte o tweetlerden bazıları: