- "Ülkenin refahı daha fazla artsın istiyoruz"

Kahramanmaraş'ın çok önemsediği hızlı tren projesinin bulunduğunu vurgulayan Elvan, Türkiye'de her vatandaşın demiryoluyla denize ulaşmasını istediklerini söyledi.

Elvan, taşımacılık maliyetlerinin karayolunda yüksek olduğunu, bu maliyetleri daha da aşağıya çekerek, firmaların rekabet gücünü artırmak istediklerini vurguladı.

Demiryolu çalışmalarında sadece yolcu taşımacılığı için değil, bütün bölgeleri birbirine bağlayıp İstanbul'dan çıkan bir trenin Habur'a kadar ulaşmasını isteriklerini belirten Elvan, şöyle devam etti:

"Kamuoyunda şöyle bir algı var. Hızlı trenler yolcu için yapılıyor. Evet yolcu da taşıyacağız ama buradaki esas hedefimiz yolcu ile beraber taşımacılık. Niye lojistik merkezleri yapmaya başladık. Şu anda 19 farklı yerde lojistik merkez yapıyoruz. Niye yapıyoruz bunları? Firmalarımızın rekabet gücünü artırmak için yapıyoruz. Firmalarımız daha fazla ihracat yapsın, ülkenin refahı daha fazla artsın istiyoruz." 

- Karayolu yatırımları

Hızlı Tren projesi kapsamında Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Mardin'e ulaşan hattın bir kısmında çalışmaların başladığını dile getiren Elvan, kalan kesimlerin ihalesine çıkacaklarını, Kahramanmaraş'ın da o hatta bağlanacağını, Kahramanmaraş'a hızlı tren geleceğini, bundan kimsenin kaygısının olmamasını istedi.