Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, 'analar ağlamasın' diye başlatılan 'sözde' çözüm süreciyle babaları ağlattığını söyledi. Çözüm süreciyle siyasi iktidarın terör örgütü PKK'yı daha güçlü hale getirdiğini belirten Kurt, ülkede terörün kol gezmesinin yegane sorumlusunun 13 yıldır ülkeyi yöneten iktidar olduğunu savundu.

Kurt yaptığı açıklamada, iktidarın, sözde çözüm süreciyle terör örgütünün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yol kesmesi, kimlik kontrolü, iş makinesi yakması, kışladan Türk bayrağını indirmesi, okul, pansiyon ve dershane yakarken 'aman süreç zarar görmesin' diye sessiz kaldığını belirtti. Kurt, çözüm süreci denilen çözülme sürecinin bir oyun olduğunun artık açık bir şekilde görüldüğünü ifade etti.

Milletçe kritik bir süreçten geçildiğini vurgulayan Kurt, şehit cenazelerinin gecekondu mahallelerinden kaldığını herkesin iyi bilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hain ve kalleşçe saldırılarla vatan sevdalılarının şehit düştüğünü kaydeden Kurt, "Gün geçmiyor ki yurdun dört bir yanından şehit haberleri gelmesin. Bir günde 9 ana kuzusu şehit düştü ve bir o kadar da askerimizi yaralandı. Terör hat safhada,ekonomi dibe vurmuş, memur,işçi,köylü, hayvancı, çiftçi perişan durumda. Ülkede sadece mutlu azınlığın keyfi yerinde. İktidarın yeni Türkiye manzarası bu olsa gerek." diye konuştu.

İktidarın, çözüm süreciyle PKK terör örgütünün şehir yapılanmasına göz yumduğunu vurgulayan Kurt, sözlerini şu sözlerle tamamladı: "Memur-Sen eski Genel Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ahmet Gündoğdu, 'hayvanlar bile çözüm sürecini anladı, ancak bazı insanlar anlayamadı' diyordu. AKP Ankara Milletvekili ve akıl adam olan Gündoğdu, Meclis'e de girdi çözüm sürecini bir çözsün artık. Neyi çözecekse bir görelim. Ülkemizin bugün bu hale gelmesinin yegane sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Memleketi kan gölünden kurtarmak sanırım bu zat-ı muhteremlerin görevidir."