Saadet Partisi (SP) Gaziantep milletvekili adayı Ahmet Necati Ülker, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciası ile ilgili olarak, “İktidar değişmediği sürece bu tür acılar yaşamaya devam ederiz.” dedi.

Maden faciasının birinci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayımlayan Ülker, “Meydana gelen olayın üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen halen acılar taze. Tedbirsizlik ve para hırsı sebebiyle 301 emekçi hayatını kaybetti. Sonrasında gerekli tedbirler alınacağı söylenmesine rağmen aradan geçen 1 yıl süre içerisinde hiçbir gelişme olmadığı gibi Ermenek gibi facialar da yaşanmaya devam etti.” dedi.

İktidarın değişmediği sürece bu tür acıların yaşanmaya devam edeceğini kaydeden Ülker, “İktidarın çevresinde kümelenen ve sadece para kazanma amacı taşıyan güruhun bu milletin çocuklarına yaşattıkları acılar bu iktidar değişmedikçe son bulmayacaktır. Maalesef son yaşanan bütün işçi ölümlerinde bu güruhun izleri vardır. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.