16 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Sistemini getiren Anayasa Değişikliğine "evet" diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin referandum sonrası istifası bekleniyor. Referanduma MHP camiasının destek vermediğinin anlaşılmasının ardından sosyal medyadan ve ülkücülerden Bahçeli'ye istifa çağrıları gelmeye devam ediyor.

MHP camiasının en güçlü gazetelerinden Yeniçağ Gazetesi'de Devlet Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini yazdı. İşte Yeniçağ Gazetesi'nin o haberi:

Ortada herhangi bir siyasi kriz yokken, Türkiye’yi referandum sürecine sürükleyen Devlet Bahçeli’nin referandum sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra parti teşkilatlarına hakim olamadığı görüldü.

MHP’nin güçlü olduğu birçok ilde “hayır” oylarının ezici çoğunluğu dikkat çekerken, AKP+MHP toplamının yüzde 63 olarak hesaplanmasına rağmen, referandum sonuçlarının son verilerine göre Ülkücülerin neredeyse tamamı "hayır" dedi.

Bu sonuçlar sonrasında, Devlet Bahçeli’nin “evet” kararının MHP’liler tarafından onaylanmadığı görüldü.

Partisinde 700’den fazla delegenin imzalı değişim talebini görmezden gelen, muhaliflere ağır sözlerle yüklenen Bahçeli’nin istifası bekleniyor.