MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, "Umut tüccarlığıyla iktidara gelen AKP, milletimiz için zulüm haline gelmiştir." dedi.

İl Başkanı Kaya yaptığı açıklamada AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse'nin 'Halkın AKP’den başka umudu kalmadı' açıklamasına tepki gösterdi. Halkın 3 Kasım 2002 seçimlerinde AKP'den umudunun kalmadığını savunan Kaya, "Umut tüccarlığı yaparak halkımızın ve ülkemizin geleceğiyle oynayan AKP iktidarı umut olmaktan çıkmış adeta yüce Türk milletine adeta zulüm olmuştur. AKP iktidarı halkımız için bir zulüm olmuştur, halkımız böylesi bir zulmü hiç görmedi." ifadelerini kullandı.

Partileri MHP'nin Antalya'da her geçen gün güç kazandığını belirten Kaya, AK Parti'nin '13 yıldır yıldırma ve zulmünden bıkan, bunalmış ve çare arayan' vatandaşların partilerine teveccüh göstermesinin güçlerine güç kattığını kaydetti. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Gezdiğimiz, gördüğümüz yerlerdeki feryatların, şikayetlerin, hayal kırıklıkların ve endişelerin bize göre bir tek anlamı vardır; o da AKP’nin bir daha asla tek başına iktidara gelemeyeceği gerçeğidir. Bu devran çok yakın bir zamanda bitecektir. AKP nasıl geldiyse, öyle gidecek ve gittiği yerde de mutlaka hesaba çekilecektir. Milletimizin talebi ve beklentisi bu yöndedir. İktidarın kandırma ve oyalama üzerine temellendirdiği politikası tükenmiş ve vatandaşlarımız çıkış ve kurtuluş için fırsat gözler hale gelmiştir. AKP’ye oy ve destek vermiş olan kardeşlerimizin birçoğunda da benzer bir durum söz konusudur. Onlar da artık bu hükümetle daha fazla gidilmesinin imkan dahilinde olmadığına inanmaya başlamışlardır. Ülkemizi iç ve dış politikadaki çelişkileri, açmazları ve sürekli körüklenen sorun alanları AKP’yle geçen her günün zelil olacağını herkese göstermiştir."